De stem van hurend Nederland
Nieuws
Vraagt de verhuurder van jouw sociale huurwoning een forsere huurverhoging dan is toegestaan? Maak dan voor 1 juli bezwaar. Snelheid is geboden. Verstuur je bezwaarschrift uiterlijk 30 juni.
Ouderen buiten de boot door ingewikkelde regels
Inkomensvoorzieningen zoals de huurtoeslag bereiken onvoldoende de mensen waar ze voor bedoeld zijn. Dat schrijft de Ombudsman in het rapport ‘Met te weinig genoegen nemen’.
Huurders vinden huur te hoog voor kwaliteit woning
Huurders zien de huur per 1 juli gemiddeld met 3,8 procent stijgen, blijkt uit een peiling van de Woonbond onder 1277 leden. Driekwart vindt de huurstijging hoog.
Uitgelicht
Wat kost huren?
In dit overzichtsartikel vind je de belangrijkste kosten en inkomensgrenzen voor huren in 2022. En leggen we uit wat er op huurprijsgebied verandert.
De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!
Belangenbehartiger
De Woonbond komt op voor de belangen van huurders. We staan voor betaalbare huren, goede woningen in leefbare wijken en sterke huurdersorganisaties. Wat hebben we de afgelopen jaren voor u bereikt?
SuccessenService voor leden
Vragen over huren of problemen met je verhuurder? Woonbondleden vragen advies bij de Huurderslijn (020-551 77 55).
- ma t/m do: 10.00 - 13.00 uur
- dinsdag ook 18.30 - 20.00 uur
Kennisexpert
Een goed geïnformeerde huurder krijgt meer voor elkaar! De Woonbond heeft tientallen brochures over de rechten van huurders en huurdersorganisaties. Je bestelt ze in onze webwinkel.
webwinkel