Meteen naar de content

Actievoorwaarden huurcontract-check

 1. Het actie-aanbod geldt voor alle nieuwe leden die zich aanmelden gedurende de actieperiode. De actie loopt vanaf 12 t/m 31 december 2023.
 2. Zodra je aangemeld bent als lid ontvang je een welkomstmail met nadere instructies over de actie. Hierin vind je ook de link naar het Huurpeil-artikel over de ontwikkelingen rondom het oneerlijke huurverhogingsbeding.
 3. Voor de huurcontract-check stuur je het volledige, goed leesbare huurcontract naar het actie-emailadres. In jouw mail vermeld je je lidnummer, naam en telefoonnummer. Bij twijfel over een specifieke bepaling in het huurcontract kun je dat in de mail benoemen. In de onderwerpregel zet je ACTIE en je lidmaatschapsnummer.
 4. Nadat de mail met huurcontract zoals hierboven omschreven op het genoemde mailadres is binnengekomen, ontvang je een reactie met de bevindingen van onze juristen. Waar nodig geven zij in de mail ook tips en advies. Ook kan het zijn dat een telefonisch advies volgt.
 5. De juristen controleren de tekst van je huurovereenkomst op de navolgende punten:
  • Is er sprake van een oneerlijk huurverhogingsbeding?
  • Is de huurovereenkomst opzegbaar en staan de juiste opzegtermijnen vermeld?
  • Huurprijs en servicekosten
  • Bijzondere c.q. verboden bepalingen
 6. Als contractpartij van de overeenkomst blijf je zelf verantwoordelijk voor hetgeen je ondertekent. Het is dus belangrijk dat je ook altijd zelf je huurcontract goed leest. Onze adviezen zijn gebaseerd op de door jou aangeleverde informatie. Als je twijfels of vragen hebt over een specifieke bepaling in je overeenkomst, vermeld dit dan in de mail.
 7. Met genoemde punten waarop onze juristen controleren zijn de meest voorkomende zaken gedekt. Mochten er onverhoopt op de niet-gecheckte bepalingen in het huurcontract vreemde zaken voordoen, dan valt dat buiten het bereik van deze actie. Uiteraard staan onze juristen voor jou als lid klaar om je te ondersteunen wanneer er onverwacht problemen zijn.
 8. De extra’s die men ontvangt bij het aangaan van lidmaatschap zijn niet inwisselbaar voor geld.
 9. Er zijn wijzigingen in de actievoorwaarden mogelijk. De Woonbond adviseert daarom de voorwaarden te checken kort voor aanvang lidmaatschap.
 10. Voor aanvullende zaken rondom de actie kun je contact opnemen via ons contactformulier.