Alles over de energietransitie voor huurders!

Energiecafé Utrecht

vrijdag 10 april 2020
13.30 uur - 16.45 uur

Wat betekent de energietransitie voor huurders, wat zijn de gevolgen van het klimaatakkoord, wat kunnen huurders zelf doen en wat is de rol van de huurdersorganisatie, de gemeente en de verhuurder? In dit energiecafé leer je alles wat je altijd al had willen weten over deze belangrijke vragen!

Uiteindelijk wil je een lage energierekening én een goede comfortabele woning, terwijl je bijdraagt aan een duurzame wereld. Sommige zaken kun je zelf doen. Andere zaken regel je samen met de gemeente en de corporatie. Maar dat moet wel goed én eerlijk geregeld worden.

Het Energieteam van de Woonbond helpt huurders(organisaties) bij deze vraagstukken. We maken je snel wegwijs in de complexe wereld van de energietransitie.

Programma 

Actuele ontwikkelingen en beleid

We geven een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen omtrent de energietransitie en het klimaatakkoord. Welke plannen zijn er om de klimaatdoelstellingen te halen in 2050 en wat vraagt dat in 2020 van huurders; op welke wijze worden zij betrokken? Het perspectief van de huurders(organisatie) staat steeds centraal.

Instrumenten en acties op een rij

Daarna gaan we dieper in op acties die huurders zelf kunnen oppakken. Ook presenteren we een set aan instrumenten waarmee huurdersorganisaties aan de slag kunnen. We zetten alles op een rij: van Energiebus tot de Routekaart naar CO2-neutraal en van de Energiecoach tot handreikingen voor prestatieafspraken.

Cafétafels: in gesprek met elkaar

Aansluitend gaan we met elkaar in gesprek in kleinere groepen. Aan sommige tafels gaan we verder in op specifieke instrumenten en hoe huurdersorganisaties die in kunnen zetten. Aan andere tafels is ruimte voor een inhoudelijke uitwisseling. We inventariseren veel voorkomende vragen en deelnemers kunnen vragen stellen en ervaringen uitwisselen.

Voor wie?

Dit energiecafé is bedoeld voor bestuursleden van huurdersorganisaties en bewonerscommissies in de sociale en commerciële sector én voor individuele huurders. Ook huurders die verbonden zijn aan werkgroepen en projecten in het domein van de energietransitie zijn van harte welkom.

Deelnemen? Meld je snel aan! Wilt u ook helemaal bijgepraat worden door het Energieteam? Kom dan op vrijdag 10 april naar Seats2Meet in Utrecht en neem al uw vragen over de energietransitie mee! De entree is gratis, aanmelden is wel noodzakelijk. Er is een beperkt aantal plaatsen. 

13:30 – 14:00             ontvangst gasten
14:00 – 14:25            actuele ontwikkelingen
14:25 – 14:40            instrumenten en acties
14:45 – 15:15            cafétafels ronde 1
15:15 – 15:45             cafétafels ronde 2
15:45 – 16:00             gezamenlijke afsluiting
16.00 – 16.45             netwerkborrel

Meer informatie

José Beemster
020-5517739
maandag, dinsdag, donderdag
Contactformulier

Kosten

 

Deelname is kosteloos, maar niet vrijblijvend.


Annuleren


Meld tijdig af als u niet kunt komen. Afwezigheid zonder (tijdige) afmelding noodzaakt ons om € 25,- annuleringskosten in rekening te brengen.

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen