Cursus binnenklimaat

Regio Noord-Oost

vrijdag 5 maart 2021
10.00 uur - 16.00 uur

Let op: vanwege de verscherpte maatregelen rondom Covid-19 is deze cursus doorgeschoven naar vrijdag 5 maart 2021.

Een goed binnenklimaat leidt tot een gezonde en comfortabele woning. Maar hoe krijg je een goed binnenklimaat? Welke factoren spelen een rol? Wat zegt het bouwbesluit hierover? Wat kun je doen om het in huis beter te maken?

Het klimaat in een woning wordt bepaald door een samenspel van factoren. Denk daarbij aan temperatuur, luchtvochtigheid en CO2-gehalte, maar ook aan geur, geluid en warmtestraling. Als dat samenspel niet optimaal is, kan dat leiden tot comfortklachten en een ongezond binnenklimaat. En dat kan uiteindelijk leiden tot klachten of ziekte.

De factoren worden enerzijds bepaald door de ‘hardware’ van een woning. Hoe (goed) is de woning geïsoleerd? Welke ventilatievoorzieningen zijn er? En functioneren die goed? Welke bouw- en afwerkingsmaterialen zijn gebruikt? Anderzijds speelt de ‘software’ een belangrijke rol: hoe worden de woning en de voorzieningen in de woning gebruikt?

Zowel de huurder als de verhuurder spelen een belangrijke rol in de kwaliteit van het binnenklimaat. Als de ‘hardware’ niet in orde is zal het binnen nooit comfortabel en gezond zijn. Maar als de voorzieningen er wel zijn en die worden niet goed gebruikt, is het binnenklimaat ook niet fijn.

Op deze interactieve dag krijgt u (technische) informatie en praktische tips waarmee u het binnenklimaat in uw woning/complex kunt verbeteren.

Meer informatie

Gisèle Holdert
020-5517746
Contactformulier

Kosten

Lidorganisatie Woonbond

€ 165

Huurdersorganisatie (geen lid) of persoonlijk lid Woonbond

€ 190

Beroepskracht

€ 313 (excl btw)

Documentatie en lunch is bij de prijs inbegrepen


Annuleren

>14 dagen voor aanvang

geen kosten

14-7 dagen voor aanvang

50% cursuskosten

< 7 dagen voor aanvang

100% cursuskosten

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen