Energiecafé regio Zuid

Energiecafé in Aristo Eindhoven

vrijdag 15 oktober 2021
12.30 uur - 16.30 uur

Het Energieteam van de Woonbond maakt huurdersorganisaties wegwijs in de complexe wereld van de energietransitie. Tijdens het Energiecafé gaan we met elkaar in gesprek over verschillende onderwerpen en bieden we je handvatten om zelf of met hulp van onze energieconsulenten om verdere stappen te nemen in de energietransitie. 

Energiecafé: Ruimte voor gesprek

Op vrijdag 15 oktober organiseert de Woonbond een Energiecafé (met lunch en borrel) bij Aristo in Eindhoven. Het Energiecafé duurt van 12.30 - 16.30 uur. De onderwerpen die tijdens dit café aan de orde komen zijn:

  • Zonnepanelen betalen: wat mag en wat kan?
  • WijkUitvoeringsPlannen en de rol van de huurdersorganisatie
  • serious game 'Onze corporatie, op weg naar klimaatneutraal wonen'

Na een korte inleiding op de drie onderwerpen gaan we met elkaar in gesprek aan stamtafels. Aan de tafels gaan we verder in op het specifieke onderwerp en hoe huurdersorganisaties hiermee aan de slag kunnen. Er is ruimte voor een inhoudelijke uitwisseling. We inventariseren veel voorkomende vragen en deelnemers kunnen vragen stellen en ervaringen uitwisselen.

Serious game

Wellicht heb je er al over gelezen in de laatste editie van Huurpeil (nummer 3, 2021): het spel 'Onze corporatie, op weg naar klimaatneutraal wonen'. Deze serious game is kan zelfstandig gespeeld worden, maar kan je ook koppelen aan de Routekaart naar CO2-neutraal wonen. De game geeft in korte tijd (ca. 1,5 uur) inzicht in waar je als huurdersorganisatie staat en welke mogelijkheden je hebt om stappen te zetten in de energietransitie. En aan een van de tafels kun je onder leiding van een van onze energieadviseurs kennis maken met de serious game. 

Programma

12.30 uur inloop en lunch
13.00 uur netwerkmogelijkheid
13.15 uur welkom
13.30 uur inleiding zonnepanelen
13.40 uur inleiding Wijkuitvoeringsplannen
13.50 uur inleiding serious game
14.00 uur koffiepauze
14.15 uur start stamtafels
15.45 uur plenaire teugkoppeling
16.00 uur borrel
16.30 uur einde

Deelnemen

Het Energiecafé is gratis. Wil je deelnemen? Meld je aan via onderstaande button.

Meer informatie

José Beemster
020-5517739
maandag, dinsdag, donderdag
Contactformulier

Kosten

 

Deelname is kosteloos, maar niet vrijblijvend.


Annuleren


Meld tijdig af als je bij nader inzien niet kunt komen. Afwezigheid zonder (tijdige) afmelding noodzaakt ons om € 25,- annuleringskosten in rekening te brengen.

Bijlage

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen