Energiewebinar Woningisolatie: de standaard en de streefwaarden

Webinar

donderdag 9 september 2021
11.00 uur - 12.00 uur
donderdag 9 september 2021
19.30 uur - 20.30 uur

Energiewebinar

In de energiewebinars van de Woonbond bespreken we de belangrijkste kwesties in de energietransitie en het Klimaatakkoord voor huurders en huurdersorganisaties. In dit energiewebinar gaan we dieper in op de standaard en de streefwaarden voor woningisolatie.

Woningisolatie: de standaard en de streefwaarden

Verhuurders gaan de komende jaren in rap tempo woningen isoleren. Maar hoe goed moet de verhuurder de woning isoleren om te zorgen dat de isolatie voldoende is om de woning comfortabel te kunnen verwarmen als deze wordt aangesloten op een duurzame warmtebron? In dit verdiepende webinar delen wij onze kennis over isolatie en leer je wat er wordt bedoeld als er gesproken wordt over ‘de standaard en streefwaarden’.

Standaard

De standaard is het niveau van isolatie waarbij je zeker weet dat deze geschikt is om een woning klimaatneutraal en comfortabel te kunnen verwarmen. Voor verhuurders is het verplicht om dit niveau voor al hun huurwoningen in 2050 te halen. De verwachting is dat vanaf augustus ook op het nieuwe energielabel vermeldt wordt of een woning al aan de standaard voldoet.

Streefwaarden

De standaard geldt voor de woning als geheel. Maar in veel gevallen zullen verhuurders stap voor stap woningen gaan isoleren, bijvoorbeeld door eerst alleen het glas te vervangen. Hiervoor zijn ‘streefwaarden’ ontwikkeld. De streefwaarden zijn de aanbevolen hoogste isolatiewaarden voor alle verschillende delen van een woning: ramen, buitenmuren, vloer en dak.

Goede isolatie is lagere kosten

De Woonbond heeft meegewerkt in de commissie die de standaard en streefwaarden heeft bepaald. De Woonbond is voorstander van goede isolatie, want alle energie die je niet verspilt, hoef je ook niet te betalen. 

Datum en tijd

Dit energiewebinar vindt plaats op donderdag 9 september. Je kunt uit twee tijdstippen kiezen: 11.00 uur of 19.30 uur. Het webinar duurt ongeveer een uur en wordt gepresenteerd door een medewerker van het Energieteam van de Woonbond. Tijdens het webinar kun je via de chatfunctie vragen stellen.

Inschrijven

Via aanmeldbutton op deze pagina kun je je inschrijven voor dit webinar. Deelname is gratis.

Meer informatie

Meer informatie over dit onderwerp vind je in ons webdossier Woningverduurzaming.

Meer informatie

José Beemster
020-5517739
maandag, dinsdag, donderdag
Contactformulier

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen