Passend toewijzen & prestatieafspraken

Zomervierdaagse - dag 3

vrijdag 2 augustus 2019
10.00 uur - 16.00 uur

Deze dag zit vol, u kunt zich helaas niet meer inschrijven. Mocht u toch interesse hebben neem dan contact op met het secretariaat.

Welkom bij onze zomervierdaagse over betaalbaarheid! Vier dagen op een rij over de betaalbaarheid van het wonen. Elke dag een andere invalshoek. Voor huurdersorganisaties in de corporatiesector die zich voorbereiden op de overleggen met de verhuurder en op het maken van prestatieafspraken.

Dag 3 Passend toewijzen? En betaalbaarheid in prestatieafspraken ...

Corporaties moeten passend toewijzen; ze moeten woningen aanbieden in de huurprijsklasse die bij het inkomen van het huishouden past. Voor 20% van de vrijkomende sociale huurwoningen heeft de corporatie – tijdelijk - meer vrijheid. Het blijkt dat corporaties deze vrijheid niet altijd gebruiken. We bespreken welke kansen en mogelijkheden er liggen om deze 20% goed te benutten.

Betaalbaarheid is een van de belangrijkste onderwerpen bij het maken van prestatieafspraken, bijvoorbeeld over de omvang van de goedkope voorraad. Om je daarop goed voor te bereiden, zul je eerst informatie verzamelen over de omvang van de doelgroepen, over de woonlasten, over de (financiële) ruimte van de corporatie. Daarna kun je je inzet bepalen. Op deze derde dag krijgt u een overzicht van alle informatiebronnen en hoe deze te gebruiken en hoe je een inzet kunt formuleren.

Inschrijven

U kunt zich hier aanmelden voor bovenstaande datum en programma. 

Meer informatie

Femke Kok
020-5517747
ma, di, do van 10 tot 13 uur
Contactformulier

Kosten

Lidorganisatie Woonbond

€ 162

Huurdersorganisatie (geen lid) of persoonlijk lid Woonbond

€ 187

Beroepskracht

€ 308 (excl btw)

Documentatie en lunch is bij de prijs inbegrepen


Annuleren

>14 dagen voor aanvang

geen kosten

14-7 dagen voor aanvang

50% cursuskosten

< 7 dagen voor aanvang

100% cursuskosten

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen