Woonlasten bij verduurzaming

Zomervierdaagse - dag 4

vrijdag 16 augustus 2019
10.00 uur - 16.00 uur

 

Welkom bij onze zomervierdaagse over betaalbaarheid! Vier dagen op een rij over de betaalbaarheid van het wonen. Elke dag een andere invalshoek. Voor huurdersorganisaties in de corporatiesector die zich voorbereiden op de overleggen met de verhuurder en op het maken van prestatieafspraken.

Dag 4 Verduurzaming betaalbaar houden

Woonlasten bij verduurzaming, dat is het thema van dag 4.  In het klimaatakkoord is afgesproken dat bij het energiezuinig maken van de woning, de woonlasten niet mogen stijgen. Zo mag een tussentijdse huurverhoging niet hoger zijn dan de verlaging op de energienota. Een corporatie kan hiervoor kiezen of bijvoorbeeld voor de zogenoemde energieprestatievergoeding (EPV): er is geen huurverhoging en het bedrag van de energienota wordt vervangen door een vergoeding aan verhuurder. Aan de EPV zitten, ondanks dat deze wettelijk geregeld is,  wat haken en ogen. Deze passeren vandaag de revue.

Om huurders over de streep te krijgen zul je een woonlastenwaarborg moeten afspreken. Er liggen voorstellen om deze wettelijk te regelen. U hoort vandaag de laatste stand van zaken.

Inschrijven

Deze cursusdag zit vol, u kunt zich niet meer inschrijven. Heeft u alsnog interesse neem dan contact op het Opleiding & Training.

Meer informatie

Femke Kok
020-5517747
ma, di, do van 10 tot 13 uur
Contactformulier

Kosten

Lidorganisatie Woonbond

€ 162

Huurdersorganisatie (geen lid) of persoonlijk lid Woonbond

€ 187

Beroepskracht

€ 308 (excl btw)

Documentatie en lunch is bij de prijs inbegrepen


Annuleren

>14 dagen voor aanvang

geen kosten

14-7 dagen voor aanvang

50% cursuskosten

< 7 dagen voor aanvang

100% cursuskosten

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen