Huuraanpassing bij commerciële verhuurders

Beleidswebinar

woensdag 12 mei 2021
11.00 uur - 12.00 uur

Dit jaar is alles anders als het gaat om de jaarlijkse huurverhoging. Ook voor huurders en huurdersorganisaties in de commerciële sector. In dit webinar zetten we alles nog een keer voor je op een rij. Ook geven we tips bij de uitwerking van al die maatregelen in de praktijk.

Dit webinar wordt uitgezonden op 12 mei 2021 om 11:00 uur. Kun je niet live kijken? Schrijf je dan toch in en ontvang na afloop een link om het programma terug te kijken.

Wat behandelen we in dit webinar?

Huurbevriezing (0% huurverhoging) gereguleerde huurders

  • Wat houdt het in en hoe weet je of je ervoor in aanmerking komt? De huurbevriezing geldt niet voor geliberaliseerde huurprijzen, maar niet elke huurprijs boven de €752 is geliberaliseerd. Dus goed om te weten hoe je dat kunt checken.
  • Wat als je verhuurder eerder dan 1 juli een huurverhoging voorstelt, met als doel om dit jaar toch een huurverhoging te kunnen vragen. Mag dat en wat is het gevolg?

Beperking van de huurverhoging voor de vrije sector

Voor het eerst aan banden gelegd, met dit jaar een maximum van 2,4%. Met ook de mogelijkheid om naar de Huurcommissie te gaan op het moment dat je er met de verhuurder niet uitkomt. Welke haken en ogen zitten er aan deze wet?

De Wet Tijdelijke Huurkorting

De Wet Tijdelijk Huurkorting is recent aangenomen en per direct van kracht. De wet geldt voor alle huurders die met inkomensdaling te maken hebben. Wat kun je met deze wet als huurder en waarover moet je als huurdersorganisatie met je verhuurder in gesprek?

Wat is een webinar?

Een webinar is een bijeenkomst met een presentator en publiek via het internet. Iedereen met een computer, laptop, tablet of telefoon met geluid kan meedoen. In deze webinars verzorgen medewerkers van de Woonbond of gastsprekers een presentatie. Daarnaast kun je via chatberichten vragen stellen. Meer over webinars van de Woonbond.

Meer informatie

Tristan van der Linden
06-42249536
overdag
Contactformulier

Kosten

 

Geen

 

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen