Kennismaking ondersteuners

Online netwerkbijeenkomst (Zoom)

woensdag 30 juni 2021
13.15 uur - 16.00 uur

Na een afwezigheid van twee jaar organiseert de Woonbond weer een netwerkbijeenkomst voor ondersteuners die werkzaam zijn bij huurdersorganisaties. Hoewel de coronamaatregelen inmiddels worden versoepeld, doen we het ditmaal online. Het thema is 'weer even bijpraten'. We starten onze bijeenkomst met een korte voorstelronde om het netwerk weer wat aan te trekken. Wie is waar actief en doet wat? Belangrijk als je eens wilt sparren met een collega in een vergelijkbare functie. Aansluitend gaan we in op een aantal actuele thema’s: de wettelijke positie van huurdersorganisaties, de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen en de ontwikkelingen bij de Woonbond om meer huurdersorganisaties te laten profiteren van professionele ondersteuning.

Hoe aanmelden?

Werk je voor een huurdersorganisatie die lid is van de Woonbond en wil je een Zoomlink ontvangen om deze bijeenkomst bij te wonen? Mail of bel Carmen Nagtegaal (zuid@woonbond.nl / 040-2323191) 


Programma


13.15 uur
Digitale inloop

13.30 uur
Welkomstwoord. Dagvoorzitter Sylvo Gaastra loodst ons door het programma en vermeldt wetenswaardigheden.

13.35 uur
Rondje door het land. Tijd voor de (hernieuwde) kennismaking. Alle deelnemers stellen zich kort voor. Wie is waar actief en doet wat? We maken afspraken over uitwisselen contactgegevens.

14.05 uur
Kenmerken huurdersorganisatie. Wat maakt een organisatie van huurders een erkende huurdersorganisatie volgens de Overlegwet? De Kantonrechter in Alkmaar heeft recent een richtinggevende uitspraak gedaan. Verder zijn er aanpassingen in de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen die van invloed zijn op de werkwijze en statuten van huurdersorganisaties. Woonbondjurist Lone Molenaar praat ons bij.

14.35 uur
Pauze

14.45 uur
Gemeenteraadsverkiezingen 2022. Maart 2022 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Wat is er te halen voor de huurdersorganisatie? Maarten Wiedemeijer (beleidsmedewerker Woonbond) geeft strategische tips.

15.15 uur
Woonbond aan huis. De Woonbond promoot de inzet van professionals bij huurdersorganisaties. Woonbondconsulent Jos Aal vertelt hoe we daar mee bezig zijn.

15.50 uur
Afsluiting en napraten
 

Meer informatie

Carmen Nagtegaal
040-2323191
Ma-di-do van 10 tot 16 uur. Wo van 10 tot 13.30 uur
Contactformulier

Kosten

 

Geen

 

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen