Netwerkbijeenkomst Huurbeleid

regio Noord-Oost

donderdag 14 februari 2019
13.30 uur - 17.30 uur

De Woonbond en Aedes hebben overeenstemming bereikt over een nieuw Sociaal Huurakkoord. Wat houdt dit akkoord in? Welke gevolgen heeft het voor uw huurders en wat neemt minister Ollongren ervan over? Kom op 14 februari naar Zwolle en bezoek onze netwerkbijeenkomst. In deze bijeenkomst informeren wij u over de wettelijke bepalingen van het huurbeleid en gaan we kijken naar de ingrediënten voor een succesvolle aanpak.

Opgave huurdersorganisaties is breed

Huurdersorganisaties hebben ontzettend veel te doen anno 2019. Voor veel huurders is de betaalbaarheid het belangrijkste thema. Hoe zit het met de spelregels en hoe kunt u uw achterban het beste bedienen?

Maak een verstandige afweging

Tijdens het eerste deel informeren wij u over de gevolgen van het sociaal huurakkoord. Wat zijn de gevolgen hiervan voor uw huurders en welke rol speelt uw huurdersorganisatie hierin. In deel twee behandelen wij praktijksituaties en gaan wij gezamenlijk een strategie opzetten voor huurdersorganisaties die aan de slag gaan met het huurbeleid.

Programma

13.30 – 14.00 uur: Ontvangst deelnemers
14.00 – 15.00 uur: Spelregels
Via een interactieve presentatie worden de hoofdlijnen van het sociaal huurakkoord toegelicht door Hans Weevers (beleidsmedewerker Woonbond) en welke gevolgen dit heeft voor uw huurders.
15.00 – 15.15 uur: Pauze
15.15 – 16.45 uur: De praktijk
Ingrediënten voor een succesvolle aanpak. Aan de hand van uw praktijk gaan wij gezamenlijk na hoe uw huurdersorganisatie aan de slag kan gaan met het huurbeleid. Wat is uw doelstelling, wat is een goede strategie, wat kunnen wij van elkaar leren?
16.45 -17.30 uur:       Netwerkborrel

Meer informatie

Secretariaat Noord-Oost
038-4250185
ma t/m do van 9 – 15 uur

Kosten

 

Deelname is kosteloos, maar niet vrijblijvend.


Annuleren


Meld tijdig af als u niet kunt komen. Afwezigheid zonder (tijdige) afmelding noodzaakt ons om € 25,- annuleringskosten in rekening te brengen.

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen