Een nieuwe huurwoning: hoera!

Winterdriedaagse Verhuizen - dag 2

dinsdag 15 januari 2019
10.00 uur - 16.00 uur

U kunt zich niet meer aanmelden voor deze cursusdag. Heeft u toch belangstelling? Neem dan contact op met het secretariaat van Opleiding & Training.

Aandachtspunten voor huurdersorganisaties die hun achterban willen kunnen informeren en goede afspraken willen maken met hun verhuurder.

Een nieuwe huurder heeft recht op een woning zonder ‘gebreken’; wat als die er toch blijken te zijn? En kan je verplicht worden om spullen van de oude huurder over te nemen? En wat zijn daar dan de gevolgen van? Sommige verhuurders brengen allerlei extra kosten in rekening bij de nieuwe huurder. Dat mag meestal niet. Als huurdersorganisatie kunt u dit signaleren en aankaarten bij uw verhuurder.  En tot slot: het maakt nogal wat uit of je in een sociale of geliberaliseerde huurwoning terechtkomt. Veel mensen weten niet dat je de aanvangshuur daar op kunt laten checken. We bespreken de procedure die je daarvoor bij de Huurcommissie kunt starten en wat dat dan op kan leveren. En wat kan je daar mee als huurdersorganisatie richting de nieuwe bewoners?

Inschrijven

U kunt zich hier aanmelden voor bovenstaande datum en programma. Wilt u meerdere dagen volgen dan kunt u zich per dag afzonderlijk inschrijven.

Meer informatie

Femke Kok
020-5517747
ma, di, do van 10 tot 13 uur
Contactformulier

Kosten

Lidorganisatie Woonbond

€ 159

Huurdersorganisatie (geen lid) of persoonlijk lid Woonbond

€ 183

Beroepskracht

€ 302 (excl btw)

Documentatie en lunch is bij de prijs inbegrepen


Annuleren

>14 dagen voor aanvang

geen kosten

14-7 dagen voor aanvang

50% cursuskosten

< 7 dagen voor aanvang

100% cursuskosten

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen