Online bijeenkomst Energiemonitors voor huurders

woensdag 20 januari 2021
13.00 uur - 14.30 uur

Corporaties kunnen samen met hun huurdersorganisaties hun huurders helpen de energielasten te verlagen. Een van de manieren om dat te doen is via energiemonitors. Het project ‘Meters maken’ is een initiatief van Aedes en Woonbond om energiemonitors structureel aan huurders aan te bieden. In deze online bijeenkomst, georganiseerd door de Groene Huisvesters, gaan we het gesprek met je aan over hoe je zoiets organiseert.

Programma

Ernestine Elkenbracht van Quintens vertelt hoe corporaties en huurdersorganisaties mee kunnen doen aan het project ‘Meters maken’. Er zijn veel manieren om de huurders te bereiken. Bijvoorbeeld via het energieloket, de energiecoaches van de huurdersorganisatie of de corporatiemedewerker die al achter de voordeur komt. Quintens helpt corporaties op weg een proefjaar te starten met een minimum van 100 energiemonitors. De corporatie doet ervaring op met het op gang brengen van bewustwording en energiebesparing bij huurders op een zo gemakkelijk mogelijke manier. Na het proefjaar volgt een opschaling om meer bewoners te bereiken.

Marco Kersing, manager vastgoed van Oost Flevoland Woondiensten, vertelt hoe OFW dit heeft georganiseerd in de polder. De huurders van OFW hebben de laagste lasten van Nederland. OFW werkt samen met de Natuur en Milieufederatie Flevoland in de campagne ‘Ontdek je lek’. Na een enthousiaste introductie is deze campagne verbreed naar alle bewoners van Flevoland. De Huurders Belangen Vereniging is vanaf het eerste moment betrokken en deelt ervaringsverhalen van bewoners. Onder andere dankzij de inspanning van OFW is de Regeling Reductie Energiebesparing Woningen nu beschikbaar voor alle huurders in Nederland. 

Projectinformatie

Meer informatie over het project 'Meters maken' vind je op de website energieengedrag.nl en op de projectpagina Energie en geld besparen met een energiedisplay op de website van de Woonbond. Je kunt daar ook de flyers over het project downloaden. 

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen