Routekaart werksessies

Groningen, Friesland, Drenthe

vrijdag 16 maart 2018
13.30 uur - 16.30 uur

Uiterlijk in 2050 moeten alle woningen in Nederland CO2-neutraal zijn. Woningen gaan daarom de komende jaren ‘van het gas af’. Een enorme opgave waar gemeenten, verhuurders én huurders mee te maken krijgen.

Hoe kunnen woningen zeer energiezuinig worden gemaakt, zonder dat de woonlasten stijgen? En hoe kan de ‘routekaart naar CO2-neutraal’ daarbij helpen? Daarover organiseert de Woonbond vijf werksessies op vrijdagmiddagen van 13.30 tot 16.30. De eerste sessie is op 16 maart in Meppel, speciaal voor huurdersorganisaties uit de noordelijke provincies.

Tijdens de bijeenkomst wordt helder uitgelegd wat precies zo’n routekaart is en wat je eraan hebt. Het heet niet voor niets een werksessie, en heeft duidelijk een ander karakter dan een energiecafé. Onder begeleiding van Siem Goede of Anne Ubbels, adviseurs bij de Woonbond, gaat u ter plekke aan de slag met een praktijkvoorbeeld.

U gaat werken aan een routekaart voor een middelgrote corporatie met 10.000 huurwoningen. Hoe valt te bereiken dat al deze woningen CO2-neutraal zijn in 2050 (of eerder), welke keuzes en scenario’s zijn er en wat betekenen de verschillende opties voor woonlasten en wooncomfort? U zult ontdekken dat er veel te kiezen valt, en dat u als huurdersorganisatie invloed heeft op de aanpak die uw verhuurder uiteindelijk kiest.

Meer informatie

José Beemster
020-5517739
maandag, dinsdag, donderdag
Contactformulier

Kosten

 

Deelname is kosteloos, maar niet vrijblijvend.


Annuleren


Meld tijdig af als je bij nader inzien niet kunt komen. Afwezigheid zonder (tijdige) afmelding noodzaakt ons om € 25,- annuleringskosten in rekening te brengen.

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen