Sociale huur, meer dan een vangnet?

Zomervierdaagse - dag 1

vrijdag 5 juli 2019
10.00 uur - 16.00 uur

Welkom bij onze zomervierdaagse over betaalbaarheid! Vier dagen op een rij over de betaalbaarheid van het wonen. Elke dag een andere invalshoek. Voor huurdersorganisaties in de corporatiesector die zich voorbereiden op de overleggen met de verhuurder en op het maken van prestatieafspraken.

Dag 1  Sociale huursector, vangnet of meer? En over de huurtoeslag ...

Op dag één zoomen we in op de keuze die op dit moment in de sociale huursector centraal staat: is de sociale huursector een vangnet voor alleen de laagste inkomens of moet ze juist een brede huursector zijn?
U leert wat de gevolgen zijn van dat verschil in benadering, hoe huurders daarmee te maken hebben of krijgen en wat dat voor de inzet van een huurdersorganisatie betekent.

Het tweede deel van deze dag besteden we aan de regels voor het passend verhuren, de gevolgen daarvan voor de huurprijs, de werking van de huurtoeslag en de gevolgen voor de betaalbaarheid. Daarbij hebben we op deze dag met name aandacht voor de betaalbaarheid voor de huishoudens die zijn aangewezen op de huurtoeslag.

Inschrijven

U kunt zich hier aanmelden voor bovenstaande datum en programma. Wilt u meerdere dagen volgen dan kunt u zich per dag afzonderlijk inschrijven. Wanneer u zich inschrijft voor alle 4 dagen krijgt u 10% korting op het totaalbedrag!

Meer informatie

Femke Kok
020-5517747
ma, di, do van 10 tot 13 uur
Contactformulier

Kosten

Lidorganisatie Woonbond

€ 162

Huurdersorganisatie (geen lid) of persoonlijk lid Woonbond

€ 187

Beroepskracht

€ 308 (excl btw)

Documentatie en lunch is bij de prijs inbegrepen


Annuleren

>14 dagen voor aanvang

geen kosten

14-7 dagen voor aanvang

50% cursuskosten

< 7 dagen voor aanvang

100% cursuskosten

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen