Energiebespaartips - de zomer editie
Ook na het stookseizoen kan je energie en geld besparen. Vooral op warm water en elektrische apparaten, zoals de koelkast en de airco, kan je flink besparen.
Haal energie uit je rekening! Op deze pagina vind je handige bespaartips, inspirerende persoonlijke verhalen van huurders en geven we uitleg en advies. Zo kun jij slim omgaan met energie en je energierekening verlagen.
Ook na het stookseizoen kan je energie en geld besparen. Vooral op warm water en elektrische apparaten, zoals de koelkast en de airco, kan je flink besparen.
De hoge energieprijzen en de klimaatcrisis maken het steeds noodzakelijker om energie te besparen. Met kleine aanpassingen kun je al veel bereiken. We geven tips en adviezen voor huurders. Wat de beste tips voor jou zijn, is afhankelijk van jouw situatie.
Noortje (45) uit Schijndel is duurzaamheidsambassadeur. Energie besparen moet begrijpelijk zijn voor iedereen, vindt ze. Ook voor mensen met een beperking. Lees hoe Noortje anderen helpt.
Fred (78) en Hannie (66) uit Den Haag doen hun best om uit de schulden te blijven. Van de gemeente ontvingen ze 1400 euro energietoeslag en een bedrijf kwam gratis langs om tochtstrips en radiatorfolie aan te brengen. Lees hun tips.
Jip (68) en Mariëtta (67) uit Amsterdam hebben samen met buren hun appartementencomplex verduurzaamd: van ledverlichting tot zonnepanelen. Ze betalen nu tweederde minder aan stroomkosten. Lees hoe ze het aanpakten.
Ruth woont samen met haar vriend Joost in de binnenstad van Groningen, in een huis uit 1898. Hun energierekening is 141 euro per maand. Benieuwd hoe ze dat doen? Lees de tips van Ruth en Joost.
Johan woont met gezin in Bilthoven. Door kleine acties verbruiken ze nu bijna de helft minder aan gas dan vorig jaar. Lees hoe ze dat voor elkaar kregen.
In deze toolkit vind je informatie en materialen die je kunt gebruiken om huurders te helpen energie te besparen en de energierekening betaalbaar te houden.
Hoeveel je voor energie betaalt, is afhankelijk van je energieverbruik en van het energiecontract dat je hebt. We leggen je uit hoe je je verbruik en je kosten kunt achterhalen.
De energierekening is ingewikkeld. Daardoor kan het moeilijk zijn te achterhalen hoeveel je voor energie betaalt en hoeveel je kunt besparen. We leggen het je uit.
Een energiedisplay kan je helpen om energie te besparen en de energierekening betaalbaar te houden. Met een energiedisplay bespaar je al gauw zo'n 5% op je energierekening. Lees hoe een energiedisplay werkt?
Je huurwoning verduurzamen kan je niet zelf doen. Wil je je verhuurder vragen om je woning beter te isoleren? Trek dan op met je buren. Samen sta je sterker en kom je verder.
Je kunt je verhuurder vragen om energiebesparende maatregelen in jouw woning te nemen. Dit is het initiatiefrecht. We leggen uit hoe dit recht werkt.
Is jouw energierekening huizenhoog? Of zet je de verwarming niet meer aan, omdat je de kosten niet kunt betalen? Woon je in een koud en tochtig huurhuis? Doe een melding op ons Meldpunt Energiealarm.
Meer dan 600 duizend huishoudens leven in energiearmoede. Het zijn vooral huurders die kampen met energiearmoede. Wat is energiearmoede? En hoe bestrijden en voorkomen we energiearmoede met elkaar?
Ik heb gehoord dat het mogelijk is om een energietoeslag (€1.300) aan te vragen bij de gemeente. Hoe weet ik of ik hiervoor in aanmerking kom? En moet ik dit zelf aanvragen?
Ik kan de maandelijkse energierekening niet betalen. Wat moet ik doen om te voorkomen dat het energiebedrijf mijn gas/warmte en stroom afsluit?
Blijf op de hoogte! Meld je aan voor onze energienieuwsbrief speciaal voor huurders. Ontvang maandelijks een update over energiebesparing en de energietransitie.
Huurders verdienen betaalbare, energiezuinige woningen met een gezond binnenmilieu en een goede bouwkwaliteit. Hoe komt de Woonbond op voor jouw recht op een energiezuinig huis en wat hebben we bereikt?
SuccessenVragen over energiebesparing of problemen zoals kou, vocht, en schimmel in huis? Bel de Huurderslijn (020-5517755)
Een goed geïnformeerde huurder krijgt meer voor elkaar! Ga naar het overzicht van onze gratis publicaties over energiebesparing. Download wat je nodig hebt.
publicaties