Besparen met een energiedisplay

Oudere dame met energiedisplay op tafel
Huurster met het energiedisplay Trio II in huis

Een energiedisplay kan je helpen om energie te besparen en de energierekening betaalbaar te houden. Met een energiedisplay bespaar je al gauw zo'n 5% op je energierekening.

Inzicht geeft grip

Met een energiedisplay kan je direct zien hoeveel energie je gebruikt. De display toont ook hoeveel je energiegebruik op dat moment kost en of je binnen je ingestelde budget blijft. Inzicht in je actuele verbruik maakt het gemakkelijk de eerste stappen naar besparing te zetten. Bijvoorbeeld door de bedtijd-check: controleer voor het slapen op het display of de verbruiksstand laag is of dat er onbedoeld toch nog een apparaat aan staat.

Besparing in energie en geld

Een huishouden van 2 personen gebruikt ongeveer 5% minder energie met behulp van de display. Daarmee bespaar je zo’n €50 per jaar. Voor grotere huishoudens en huishoudens die veel energie verbruiken, kan dit oplopen tot meer dan €100 per jaar. Met inzicht komt overzicht en besparingen in energie én geld.

Eenvoudig en onafhankelijk

Een energiedisplay wordt aangesloten op de slimme meter en toont op een eenvoudige manier het energiegebruik en de kosten op een plek in huis waar je vaak langs komt. Het display doet het altijd, is niet aangesloten op internet, en is onafhankelijk van je energieleverancier. De gegevens die het display toont, zijn op deze manier beschermd: alleen de mensen in huis kunnen ze zien.

Een betaalbaar display

Naast de bovengenoemde criteria moet een energiedisplay niet te duur zijn. Op dit moment voldoet alleen de Trio II van leverancier Geo hieraan, maar de komende tijd worden er meer displays op de markt verwacht die hieraan voldoen. De Trio II kost €100.

energiebesparing

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen