Beoordeling verduurzamingsplan

Bouwtekening met meet- en rekenmateriaal

Veel verhuurders maken plannen voor energiebesparende renovaties. Heb je als huurdersorganisatie of bewonerscommissie twijfels over de plannen van de verhuurder en krijg je bij de verhuurder geen duidelijkheid? Vraag dan de Woonbond om het verduurzamingsplan te beoordelen.

Wat houdt de beoordeling in?

Een energieadviseur van de Woonbond  beoordeelt het voorgestelde verbeterplan voor een woningcomplex. De energieadviseur bekijkt of:

  • de voorgestelde maatregelen van de verhuurder tot een goede verbetering van de woningen leiden (energiebesparing, wooncomfort, gezondheid en bruikbaarheid);
  • alle voor de hand liggende maatregelen zijn opgenomen in het plan of dat er nog maatregelen ontbreken;
  • de voorgestelde huurverhoging redelijk is en de voorgerekende besparing op de energiekosten klopt;

Standaard of uitgebreide beoordeling

Bij onze standaard beoordeling krijg je een schriftelijke of telefonische reactie. Voor huurdersorganisaties en bewonerscommissies die lid zijn van de Woonbond, is deze beoordeling gratis. De energieadviseur brengt dan géén bezoek aan de woningen.

Voor een uitgebreidere beoordeling komt de energieadviseur ter plaatse kijken en doet metingen. Heb je als bewonerscommissie of huurdersorganisatie daarbij behoefte aan mondelinge toelichting of wil je dat de energieadviseur van de Woonbond deelneemt aan een overleg met de verhuurder, dan is dat ook mogelijk. Aan een uitgebreide beoordeling zijn kosten verbonden. Hiervoor maakt de Woonbond eerst een offerte.

Beoordeling aanvragen

Wil je meer weten of een beoordeling van een verduurzamingsplan aanvragen? Neem contact op met het Energieteam of vul het aanvraagformulier Beoordeling verduurzamingsplan in.

energiebesparing

Meer info bij

José Beemster
Secretaresse Energieteam
020-5517739
maandag, dinsdag, donderdag
Contactformulier

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen