Energiebus: energieonderzoek in woningen

Energiebusbezoek in Alphen: twee vrouwen voor een witte bus
Energiebusbezoek in Alphen

De Energiebus van de Woonbond is niet meer beschikbaar.

Tot 2022 kon je de Energiebus laten langskomen om de verbetermogelijkheden op energiegebied voor een wooncomplex te laten onderzoeken. Hieronder vind je een korte beschrijving van hoe een Energiebus-bezoek in zijn werk ging:

  1. Onderzoek
    Huurdersorganisaties, bewonerscommissies en groepen huurders kunnen de Energiebus laten langskomen om de verbetermogelijkheden op energiegebied voor een wooncomplex te laten onderzoeken. Een energieadviseur van de Woonbond komt langs op de locatie voor een technisch onderzoek en gesprekken met bewoners. Aan de hand van de gezamenlijke klachten en opmerkingen en het energieverbruik gaat de energieadviseur na hoe het ervoor staat met de isolatie, ventilatie en de (verwarmings)installatie. En of er eenvoudige maatregelen of ingrijpende verbouwingen nodig zijn.
  2. Rapportage
    Aan het einde van de dag levert de adviseur een rapport op over de energetische verbetermogelijkheden van het wooncomplex. Daarbij voegt de adviseur ook een energieneutraal-advies: wat betekent het voor huurders als het complex helemaal energieneutraal wordt. Het rapport wordt op dezelfde dag samen met de bewonersgroep doorgesproken met de verhuurder.
  3. Met elkaar in gesprek
    Het Energiebus-rapport is bedoeld om het gesprek tussen huurders en verhuurder over energiebesparing op gang te brengen. In de periode na het Energiebusbezoek volgt altijd nazorg op afstand. De nazorg bestaat uit het informeren wat er met de adviezen uit het rapport is gedaan.
energiebesparing
energiebus

Meer info bij

José Beemster
Secretaresse Energieteam
020-5517739
maandag, dinsdag, donderdag
Contactformulier

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen