Energiebus: energieonderzoek in woningen

Energiebusbezoek in Alphen: twee vrouwen voor een witte bus
Energiebusbezoek in Alphen

Vliegt de warmte de deur uit? Is de energierekening huizenhoog? Zijn er klachten over tocht, vocht of schimmel? Of wordt het als de zon schijnt veel te heet in huis? Als verschillende bewoners in hetzelfde complex, of in vergelijkbare woningen in de straat of buurt last hebben van dezelfde problemen, dan kan je de Energiebus inschakelen.

Onderzoek

Huurdersorganisaties, bewonerscommissies en groepen huurders kunnen de Energiebus laten langskomen om de verbetermogelijkheden op energiegebied voor een wooncomplex te laten onderzoeken. Een energieadviseur van de Woonbond komt langs op de locatie voor een technisch onderzoek en gesprekken met bewoners.

Aan de hand van de gezamenlijke klachten en opmerkingen en het energieverbruik gaat de energieadviseur na hoe het ervoor staat met de isolatie, ventilatie en de (verwarmings)installatie. En of er eenvoudige maatregelen of ingrijpende verbouwingen nodig zijn.

Rapportage

Aan het einde van de dag levert de adviseur een rapport op over de energetische verbetermogelijkheden van het wooncomplex. Daarbij voegt de adviseur ook een energieneutraal-advies: wat betekent het voor huurders als het complex helemaal energieneutraal wordt. Het rapport wordt op dezelfde dag samen met de bewonersgroep doorgesproken met de verhuurder.

Met elkaar in gesprek

Het Energiebusrapport is bedoeld om het gesprek tussen huurders en verhuurder over energiebesparing op gang te brengen. In de periode na het Energiebusbezoek volgt altijd nazorg op afstand. De nazorg bestaat uit het informeren wat er met de adviezen uit het rapport is gedaan.

Kosten en aanvraag

De Energiebus kost €500 voor leden van de Woonbond en €1.000 voor niet-leden. Vraag een Energiebusbezoek aan.

energiebesparing
energiebus

Meer info bij

José Beemster
Secretaresse Energieteam
020-5517739
maandag, dinsdag, donderdag
Contactformulier

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen