Ondersteuning van het Energieteam

Portret van acht medewerkers van het Energieteam: 6 mannen en 2 vrouwen
Het Energieteam van de Woonbond

Het Energieteam bestaat uit energieconsulenten en een energieadviseur, een beleidsmedewerker, een communicatieadviseur en een secretaresse. Zij ondersteunen huurdersorganisaties, bewonerscommissies en groepen huurders in alles wat met energie te maken heeft.

Informatie en voorlichting

Via deze website en via nieuwsbrieven, mailings, brochures en folders, energiewebinars en energiecafés geven we informatie en voorlichting over de energieonderwerpen die voor huurders en huurdersverenigingen van belang zijn. Alle informatie vind je bij elkaar in het webdossier Energie. De informatie is vrij toegankelijk en mag je gebruiken voor je eigen communicatie.

Afspraken maken met de verhuurder

De Woonbond vindt het belangrijk dat verhuurders worden aangesproken op hun verantwoordelijkheid om woningen energiezuinig te maken. Alleen zo kunnen de woonlasten van huurders binnen de perken blijven. Het Energieteam biedt zowel ondersteuning voor huurdersorganisaties als voor bewonerscommissies:

Huurdersorganisaties kunnen een belangrijke rol spelen in de energietransitie voor huurders. Denk aan:

Ook bewonerscommissies kunnen met hun verhuurder in gesprek gaan om te zorgen dat deze stappen neemt om hun complex te verduurzamen:

Je achterban ondersteunen

Wil je als huurdersorganisatie de huurders die je vertegenwoordigt, helpen met energiebesparing? Het Energieteam biedt een aantal mogelijkheden om huurders te ondersteunen, waaronder de Toolkit energie besparen en deelname aan het project ‘Slimmer met je energie’ om te zorgen dat huurders een energiedisplay in huis krijgen.

Een energieconsulent inschakelen

Wil je als huurdersorganisatie voorlichting, advies of ondersteuning van het Energieteam, neem dan contact op met de energieconsulent in jouw regio:

  • Maarten Groen, regio Noordoost:
    Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Flevoland
  • Jos Aal, regio Zuid:
    Limburg, Noord-Brabant, Zeeland

Neem voor regio West (Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht) contact op met het secretariaat van het Energieteam (José Beemster)

energiebesparing
energiebus
energiecoach
energieconsulent

West

José Beemster
Secretaresse Energieteam
020-5517739
maandag, dinsdag, donderdag
Contactformulier

Noord-Oost

Maarten Groen
Energieconsulent Noord-Oost
038-4250180
maandag t/m vrijdag
Contactformulier

Zuid

Jos Aal
Energieconsulent Zuid
020-5517708
maandag t/m donderdag
Contactformulier

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen