Voor deze energiebesparende maatregelen heb je medewerking van je verhuurder nodig. Die overtuig je sneller als je samenwerkt met andere huurders. Dit stappenplan helpt je op weg.

Plaats zonnepanelen

Zonlicht is prima geschikt om elektriciteit mee op te wekken en dat kan bijvoorbeeld met behulp van zonnepanelen op het dak. Deze kunnen voorzien in (een deel van) de stroombehoefte van je huishouden. Daarmee kan de energierekening flink naar beneden.
lees meer

HR ketel installeren

Vervang de cv-ketel

De meeste woningen hebben inmiddels een cv-ketel. De huidige HR 107-ketel is heel zuinig in gebruik en de kosten zijn nauwelijks hoger dan van andere ketels.
lees meer

Plaats HR++ glas

HR++ glas is zeer goed isolerend dubbelglas, met een dunne metaalcoating op de binnenzijde. Dit type dubbelglas, dat veel zwaarder en dikker is dan enkel glas, kan in bestaande kozijnen worden geplaatst. De dikte en sterkte van die kozijnen moet dan wel voldoende zijn. 
lees meer

Spouwmuur isoleren

Isoleer de spouwmuur

Een spouwmuur is te isoleren door gaten te boren en de spouw vol te blazen met bijvoorbeeld glaswol of polystyreenkorrels. De uitvoering gaat snel en met weinig overlast. De meeste woningen hebben spouwmuren, alleen oude woningen van voor 1920 niet. Spouwmuren van na 1976 zijn meestal al geïsoleerd.
lees meer

Isoleer de vloer

Vloeren op de begane grond en vloeren boven bergingen zijn te isoleren. Vooral bij houten vloeren wordt de woning daarmee comfortabeler. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het aanbrengen van vloerisolatie, zoals steenwol, purschuim of ‘tonzon’ onder de vloer.
lees meer

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen