Overstappen van energieleverancier

Man en vrouw vergelijken energieleveranciers op laptop

Tot augustus 2021 was het verstandig om jaarlijks over te stappen naar een andere energieleverancier. Dat leverde je niet alleen de beste prijs op, maar vaak kreeg je ook een flink bedrag cadeau, de zogenaamde welkomstpremie. De welkomstpremie kon wel een paar honderd euro zijn. Sinds september 2021 zijn de energieprijzen zo gestegen dat overstappen niet altijd een goed idee is.

Wanneer is overstappen verstandig?

Als je een contract hebt dat binnenkort afloopt, dan is het slim om over te stappen. Je gaat dan wel meer voor energie betalen. Zorg dus dat je energiecontracten met elkaar vergelijkt. Daarnaast kan je proberen om een energieleverancier te vinden die je nog wel een welkomstpremie geeft.

Overstappen, hoe doe ik dat?

Er zijn verschillende vergelijkingswebsites waar je energieaanbieders met elkaar kunt vergelijken en die een overstapservice bieden. Op de website vul je in waar je woont, wie nu je energieleverancier is, met hoeveel mensen je woont, hoeveel je gas-/warmte- en stroomverbruik is en of je zonnepanelen hebt. De site geeft dan aan wat voor jou de beste aanbiedingen zijn. Via de vergelijkingssites kun je je overstap direct regelen.

Bedrijven die energievergelijkers aanbieden zijn bijvoorbeeld Gaslicht.com, Independer en Pricewise. Wil je selecteren op duurzaamheid, ga dan naar Wise Nederland of de Consumentenbond.

energiebesparing

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen