Huurverhoging 2022
Hoeveel kan de huur omhoog in 2022? Welke maximale huurverhoging geldt voor jou? Dat hangt ervan af of je in de vrije of de sociale sector huurt.
Vragen en antwoorden over de jaarlijkse huurverhoging van (juli) 2022.
Hoeveel kan de huur omhoog in 2022? Welke maximale huurverhoging geldt voor jou? Dat hangt ervan af of je in de vrije of de sociale sector huurt.
Als je huurverhoging niet klopt, maak dan bezwaar. De in dit artikel genoemde redenen leiden bij bezwaar tot succes. De huurverhoging (of een deel ervan) moet dan worden teruggedraaid.
De ‘inkomensafhankelijke huurverhoging’ is terug van weggeweest. Wanneer is dit toegestaan? Wat zijn verschillen met de inkomensafhankelijke huurverhoging van vroeger? En waar moet je als huurder op letten?
Voor onzelfstandige woningen (kamers), woonwagens en standplaatsen is de toegestane huurverhoging vanaf 1 juli 2022 maximaal 2,3 %.
Heeft iemand in je huishouden een chronische ziekte of handicap? En vraagt je verhuurder een inkomensafhankelijke huurverhoging van 50 of 100 euro per maand? Dan kun je misschien met succes bezwaar maken tegen de huurverhoging.
Uitlegvideo huurverhoging 2022. Je huurverhoging controleren? Doe dan de online huurverhogingscheck.
In deze video leggen we regels voor de huurverhoging 2022 uit.
De Woonbond komt op voor de belangen van huurders. We staan voor betaalbare huren, goede woningen in leefbare wijken en sterke huurdersorganisaties. Wat hebben we de afgelopen jaren voor u bereikt?
SuccessenVragen over huren of problemen met je verhuurder? Woonbondleden vragen advies bij de Huurderslijn (020-551 77 55).
Een goed geïnformeerde huurder krijgt meer voor elkaar! De Woonbond heeft tientallen brochures over de rechten van huurders en huurdersorganisaties. Je bestelt ze in onze webwinkel.
webwinkel