Accepteer geen all-in huur

13 juli 2015

Er bestaat een wettelijke regeling die het mogelijk maakt om korte metten te maken met all-inhuren. Bij een all-inhuur betaal je één bedrag voor kale huur en servicekosten. Dat betekent dat je huisbaas geen uitsplitsing heeft gemaakt in huur en bijkomende kosten, bijvoorbeeld voor gas, water en licht. Dergelijke huren zijn wettelijk niet toegestaan, omdat het dan onmogelijk is de hoogte van de kale huur en de servicekosten te controleren.

De huurder met een all-inhuur kan de Huurcommissie op elk moment verzoeken uitspraak te doen over de huurprijs en het (voorschot)bedrag voor de servicekosten. De huurprijs wordt dan vastgesteld op 55% van de huur die je op dit moment betaalt. De hoogte van het voorschotbedrag voor de servicekosten stelt de Huurcommissie vervolgens vast op 25% van de huur. De uitspraak werkt terug tot de datum waarop je het verzoek om splitsing van de all-inhuur hebt ingediend.

Overigens kan ook je verhuurder de Huurcommissie inschakelen om een all-inhuur gesplitst te krijgen (bijvoorbeeld als je dit weigert omdat de all-inhuur erg laag is).

 

all-inhuur
kamerhuur

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen