Maximaal toegestane huur

13 juli 2015
Huurprijs berekenen

In Nederland geldt er een maximum voor de huurprijs van woonruimte, het maakt niet uit of het een kamer is of zelfstandige woonruimte. Dat maximum hangt af van de oppervlakte van de woonruimte en de voorzieningen erin. Hiervoor worden punten toegekend. Naast het woonoppervlak en de voorzieningen zijn er nog andere redenen om extra punten bij te tellen of punten af te trekken. Het totale aantal punten bepaalt de wettelijk toegestane maximumhuur. Betaal je meer dan dat maximum, dan kun je de huur verlagen.

Kamers

Wil je direct aan de slag om de maximaal toegestane huurprijs voor je kamer te berekenen, ga dan naar de Huurprijscheck Onzelfstandige Woonruimte, op de website van de Huurcommissie. Dit is een rekenprogramma waarmee je kunt berekenen of je meer of minder betaalt dan de maximaal toegestane huur voor je kamer. Ook lees je daar wat je kunt doen als je een te hoge huur betaalt.

Zelfstandige woonruimte

Huur je zelfstandige woonruimte, dan kun je de maximumhuur berekenen met de Huurprijscheck Zelfstandige Woonruimte op de website van de Huurcommissie.

kamerhuur
puntenstelsel

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Belangenbehartiger

De Woonbond komt op voor de belangen van huurders. We staan voor betaalbare huren, goede woningen in leefbare wijken en sterke huurdersorganisaties.  Wat hebben we de afgelopen jaren voor u bereikt?

Successen

Kennisexpert

Een goed geïnformeerde huurder krijgt meer voor elkaar! De Woonbond heeft tientallen brochures over de rechten van huurders en huurdersorganisaties. U bestelt ze in onze webwinkel. 

webwinkel
Word nu lid en profiteer van alle voordelen