Huurder versus Belastingdienst

In deze rechtszaak is een huurder er in geslaagd schadevergoeding af te dwingen bij de Belastingdienst. Daarom kunnen huurders die ook een extra huurverhoging kregen hetzelfde proberen. De huurder die deze rechtszaak voert wordt gesteund door het juridisch fonds van de Woonbond. 

Wat ging er fout bij berekenen schade?

De rechter heeft berekend welke schade een huurder door de gluurverhoging heeft geleden.  In die berekening is volgens de Woonbond een rekenfout gemaakt.  De foute percentages zijn wél gecorrigeerd. Maar de gecorrigeerde percentages zijn vervolgens berekend over een te hoog bedrag.
lees meer

Belastingdienst moet schade Gluurverhoging vergoeden

De Belastingdienst moet een huurder een schadevergoeding betalen omdat er in de periode van 2013 tot en met april 2016 inkomensgegevens verstrekt zijn aan de verhuurder, terwijl hier geen wettelijke basis voor was. De rechtszaak die huurder hierover voerde werd gesteund door het juridisch fonds van de Woonbond.
lees meer

Hoger beroep Belastingdienst

Op 26 april 2018 bepaalde de rechter in Den Haag dat de Belastingdienst een schadevergoeding moet betalen aan een huurder die een inkomensafhankelijke huurverhoging kreeg.  Tegen die uitspraak ging de Belastingdienst in beroep. Dat beroep werd op 8 april 2019 behandeld. De uitspraak is mogelijk op 23 september 2019.
lees meer

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen