Huurder versus Belastingdienst

In deze rechtszaak is een huurder er in geslaagd schadevergoeding af te dwingen bij de Belastingdienst. Maar vervolgens ging de Belastingdienst in hoger beroep. Een uitspraak in dit hoger beroep laat nog steeds op zich wachten. De huurder die deze rechtszaak startte wordt gesteund door het juridisch fonds van de Woonbond. 

Teleurstellende uitspraak over schadevergoeding Gluurverhoging

De Raad van State heeft de uitspraak van de bestuursrechter over schadevergoeding voor de Gluurverhoging vernietigd. De bestuursrechter oordeelde eerder dat de huurder door onrechtmatig handelen van de belastingdienst financieel schade had geleden,en de Belastingdienst dit moest compenseren. De belastingdienst ging in hoger beroep bij de Raad van State.
lees meer

Wat ging er fout bij berekenen schade?

De rechter heeft berekend welke schade een huurder door de gluurverhoging heeft geleden.  In die berekening is volgens de Woonbond een rekenfout gemaakt.  De foute percentages zijn wél gecorrigeerd. Maar de gecorrigeerde percentages zijn vervolgens berekend over een te hoog bedrag.
lees meer

Belastingdienst moet schade Gluurverhoging vergoeden

De Belastingdienst moet een huurder een schadevergoeding betalen omdat er in de periode van 2013 tot en met april 2016 inkomensgegevens verstrekt zijn aan de verhuurder, terwijl hier geen wettelijke basis voor was. De rechtszaak die huurder hierover voerde werd gesteund door het juridisch fonds van de Woonbond.
lees meer

Hoger beroep Belastingdienst

Op 26 april 2018 bepaalde de rechter in Den Haag dat de Belastingdienst een schadevergoeding moet betalen aan een huurder die een inkomensafhankelijke huurverhoging kreeg.  De Belastingdienst ging in hoger beroep. Dat beroep werd op 8 april 2019 behandeld. Het is nog niet duidelijk wanneer er uitspraak volgt.
lees meer

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen