Is mijn huurprijs geliberaliseerd?
Wat is een geliberaliseerde huur en hoe weet ik of dat bij mij het geval is?
Wat is een geliberaliseerde huur en hoe weet ik of dat bij mij het geval is?
Hoe kom ik er achter of mijn woning onder het puntenstelsel valt?
Ik huur in de vrije sector en heb een WOZ-beschikking gekregen. Kan ik bezwaar maken tegen de WOZ-waarde en heeft dat invloed op mijn huurprijs?
Ik woonde tot voor kort in een sociale woning van een commerciële verhuurder. Door de huurverhogingen is de prijs van de huur nu hoger dan de wettelijke sociale huurprijs. Is mijn verhuurder nu nog gebonden aan de maximale huurstijgingen voor sociale woningen zoals die door de regering worden vastgesteld, of ben ik vrijesectorhuurder geworden?
Ik ben 86 jaar en slecht ter been, zodat ik niet meer naar de bovenverdieping kan waar de slaap- en badkamer zich bevinden. De gemeente heeft mijn verzoek om een traplift afgewezen, omdat ik dit had kunnen zien aankomen vanwege mijn leeftijd. Ik had volgens de gemeente eerder zelf maatregelen moeten nemen. Klopt dat?
In mijn huurcontract staat dat de huur jaarlijks wordt verhoogd met de consumentenprijsindex (CPI), dus met het inflatiepercentage, maar ook dat de verhuurder de huur daarnaast nog met maximaal drie procent extra mag verhogen. Bij andere, óók geliberaliseerde huurders in ons complex, staat die bepaling niet in hun contract. Dit betekent dat er veel verschil is in huurverhogingen. Kan dat zomaar?
Wat is een indexeringsclausule?
Kan de verhuurder de huur op grond van het huurcontract in één keer verhogen tot de markthuur?
Hoe kan de huurder voorkomen dat de huur van een vrijesectorwoning jaarlijks onbeperkt wordt verhoogd?
Hoe kom ik erachter of de huurprijs van mijn woning is geliberaliseerd en of dat terecht is?
De Woonbond komt op voor de belangen van huurders. We staan voor betaalbare huren, goede woningen in leefbare wijken en sterke huurdersorganisaties. Wat hebben we de afgelopen jaren voor u bereikt?
SuccessenVragen over huren of problemen met uw verhuurder? Woonbondleden vragen advies bij de Huurderslijn (020-551 77 55).
Een goed geïnformeerde huurder krijgt meer voor elkaar! De Woonbond heeft tientallen brochures over de rechten van huurders en huurdersorganisaties. U bestelt ze in onze webwinkel.
webwinkel