In dit derde nummer van Huurpeil in 2019 leest u alles over het Plan voor de Volkshuisvesting dat een oplossing wil bieden voor de nijpende woonproblemen van deze tijd: woningnood, onbetaalbare huren en de energietransitie.

Inhoud Huurpeil 3, 2019

In deze Huurpeil leest u alles over het Plan voor de Volkshuisvesting dat een oplossing wil bieden voor de nijpende woonproblemen van deze tijd. En over een van de eerste wijken die van het gas af gaat, over privacy in de commerciële huursector en over nieuwe woonvormen.
lees meer

Redactioneel commentaar

Iedereen heeft recht op een betaalbare, kwalitatief goede en duurzame woning in een prettige leefomgeving. Dat dit niet aan de markt kan worden overgelaten, is inmiddels na drie kabinetten Rutte overduidelijk gebleken.
lees meer

Het wordt weer tijd voor Volkshuisvesting

Eind dit jaar presenteert de Woonbond een integraal Plan voor de Volkshuisvesting dat een oplossing wil bieden voor de nijpende woonproblemen van deze tijd: woningnood, onbetaalbare huren en de energietransitie. In dit essay analyseert Woonbonddirecteur Paulus Jansen de woningmarkt en vat hij de voorstellen voor verbetering samen.
lees meer

Column: Extreem

Columnist Pieter Bregman, directeur van woningcorporatie Nijestee in Groningen, legt uit dat omgaan met de toenemende warmte voor een woningcorporatie een ingewikkelde uitdaging is. Maar dat het tegelijkertijd een kerntaak aan het worden is. Ook voor de stad.
lees meer

De Stelling

Is het woningtekort extreem? Dan moeten we permanente bewoning op vakantieparken gedogen, zo luidt de stelling. Daar denken Peter Boelhouwer, hoogleraar huisvestingssystemen TU Delft, en Jarin van der Zande van RECRON branchevereniging voor recreatieondernemers, anders over.
lees meer

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen