Huurpeil 2 van 2021 verscheen op 11 juni.

Onderwerpen

Inhoud Huurpeil 2, 2021

In aanloop naar de zomer komt Huurpeil 2 met een dossier over vakantieparken. Verder achtergronden over leegstandbeheer en een interview met Hans de Geus, de journalist die huisjesmelker werd. 

lees meer

Redactioneel commentaar

Als we nog even geduld hebben, komen er één miljoen woningen bij, verdampen wachtlijsten voor huurwoningen, blijft huren betaalbaar en gaan oorlog, honger en corona de wereld uit. Tenminste als we de politiek mogen geloven. Onderdrukt u nu ook een cynische glimlach? Inderdaad, de realiteit is anders.

lees meer

Hoe ik toch huisjesmelker werd

In zijn boek Hoe ik toch huisjesmelker werd analyseert journalist Hans de Geus de oorzaken en gevolgen van de woningnood in Nederland. Een moderne vorm van feodaliteit dreigt. Als huurders, zonder vastgoed in bezit, staan we aan de verkeerde kant van de slotgracht. 

lees meer

Apartheid bestaat

Columnist Jos van der Lans, cultuurpsycholoog en publicist, vindt dat apartheid bestaat en wel in de zogenaamde gemengde Verenigingen van Eigenaren, waarvan ons land er de afgelopen decennia flink veel bij heeft gekregen. Huurders hebben geen stem in deze VvE’s in gemengde complexen.

lees meer

'Je bent een nummertje geen mens'

Huurders met een antikraakcontract staan sneller op straat en ontberen huurbescherming. Handig voor eigenaren die, om welke reden dan ook, hun pand snel leeg willen hebben. Vooral jongeren kiezen noodgedwongen voor tijdelijke antikraakcontracten en missen daarmee de zekerheid die ‘normale’ huurders genieten. 

lees meer

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen