De eerste Huurpeil van 2021 verscheen op 12 maart.

Onderwerpen

Inhoud Huurpeil 1, 2021

Een dossier over leefbaarheid en een nieuwe wijkaanpak. Een analyse van tien jaar ‘Europagrens’ voor toegang tot sociale woningen. Kinderrechten versus de wooncrisis.  En een vooruitblik op de huursector als we de verkiezingsprogramma’s mogen geloven. Hiermee pakt Huurpeil uit in nummer 1.  

lees meer

Redactioneel commentaar

Ook als redactie vinden we dat het tijd is voor verandering. U ontvangt Huurpeil bijvoorbeeld voortaan zonder plastic wikkel op de mat en we strikten Joep Bertrams voor de achterpagina. Bij het oude blijft wel dat we nieuwe ontwikkelingen kritisch blijven volgen, zoals die op het gebied van de wijkaanpak. 

lees meer

De geschiedenis van de 'Europagrens'

Tien jaar geleden werden sociale huurwoningen alleen beschikbaar voor mensen met een inkomen tot € 33.000. ‘Opgelegd door Brussel’, zo werd het aan de bevolking verkocht. Hoe stak het proces werkelijk in elkaar? En wat is de impact geweest? De door Nederland geïntroduceerde doelgroepgrens voor sociale huurwoningen laat ook elders in Europa diepe sporen na. 

 

lees meer

Sociale huurders en huizenbezit

Columnist Jos van der Lans, cultuurpsycholoog en publicist, gaat dieper in op het verschil tussen corporatiehuurders en beleidsdenkers. Voor corporaties zijn sociale huurwoningen er voor groepen met een krappe beurs. In de werkelijkheid van gewone mensen is het verwerven van een sociale huurwoning een lot uit een jarenlange loterij. 

lees meer

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen