Huurstemwijzer

Veelgestelde vragen over de huurstemwijzer van de Woonbond.

Waarom een stemwijzer over huren?

Wij willen voor huurders inzichtelijk maken wat de verschillende partijen van plan zijn met de huurmarkt. Politieke besluiten hebben grote invloed op huurders. Denk bijvoorbeeld aan hoe hard de huren kunnen stijgen, de hoogte van de huurtoeslag, wachtlijsten voor huurwoningen, of de inkomensgrenzen voor sociale huur.

Is mijn privacy gewaarborgd?

Ja. De huurstemwijzer is beveiligd met https. Wat u invult wordt versleuteld verzonden. Welk stemadvies u krijgt blijft eveneens geheim. Uw IP-adres wordt niet bewaard. De huurstemwijzer gebruikt ook geen tracking cookies of advertentie cookies. Op deze manier zorgen we ervoor dat uw privacy is gewaarborgd.

Waarom doen niet alle partijen mee?

Om de stemwijzer overzichtelijk te houden hebben we een selectie moeten maken. Alle partijen die volgens opiniepeilingen van afgelopen januari kans maakten op minimaal één zetel zijn uitgenodigd om mee te doen. (Op basis van Peilingwijzer.nl). Alle genodigde partijen die hun antwoorden op tijd terugstuurden zijn opgenomen in deze stemwijzer.

Hoe zijn jullie aan de standpunten van politieke partijen gekomen?

Door ernaar te vragen. Partijen moesten zelf invullen in hoeverre ze het eens zijn met de stellingen die we hebben voorgelegd. Ook hebben we gevraagd om een korte schriftelijke toelichting op iedere stelling. Daarna hebben wij de door de partijen geleverde stellingname gecontroleerd aan de hand van hun verkiezingsprogramma’s.

Hoe wordt mijn stemadvies berekend?

Per stelling wordt gekeken hoe ver u uw antwoord af staat van het antwoord dat de partijen gaven. De stellingen die u als belangrijk aanvinkt, wegen zwaarder mee. De uitkomst van een voor u belangrijke stelling telt drie keer mee, een neutrale twee keer en een onbelangrijke één keer.

Ik heb een stelling ingevuld maar kan niet verder, wat nu?

Vul niet alleen in of u het eens bent met de stelling, maar ook hoe belangrijk de stelling voor u is. Daarna verschijnt de knop ‘volgende’. Daarmee gaat u naar de volgende stelling.

Huurstemwijzer

Welke politieke partij is het met u eens als het over huren gaat? Ontdek het met de stemwijzer van de Woonbond.

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen