Persbericht

1,6 miljoen hurende huishoudens aangesloten bij de Woonbond

6 juni 2016

Er zijn 1,6 miljoen hurende huishoudens via lidorganisaties aangesloten bij de Woonbond. Dat maakt de huurdersorganisatie vandaag bekend. Hiermee zet de groei van de Woonbond door. Ruim de helft (53,2%) van de huurwoningen in Nederland wordt door de huurdersvereniging georganiseerd. De Woonbond is de landelijke belangenbehartiger van hurend Nederland en ondersteunt lokale huurdersorganisaties.

Met het lid worden van de Klantenadviesraad van Groninger corporatie Lefier is de teller op 1.607.085 aangesloten huurwoningen komen te staan. Tien jaar geleden (eind 2005) organiseerde de Woonbond nog 1.278.778 hurende huishoudens. Dat betekent een groei van ruim 25%.

‘Sinds de invoering van de nieuwe Woningwet hebben huurdersorganisaties meer te zeggen over het beleid van de verhuurder, en zijn ze een volwaardig gesprekspartner bij het maken van prestatieafspraken over het lokale woonbeleid. Het is belangrijker dan ooit dat huurdersorganisaties goed ondersteund worden,’ aldus Woonbonddirecteur Ronald Paping. ‘Wij zijn blij dat steeds meer huurdersorganisaties de Woonbond daarin weten te vinden.’

De Woonbond is in 1990 uit een fusie van drie kleinere organisaties ontstaan om meer tegenwicht te kunnen geven aan de opkomst van grote woningcorporaties.

huurdersorganisatie
Woonbonddiensten

Persvoorlichter

Marcel Trip
06-30329497
uitsluitend voor journalisten

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen