31 maart symposium voor huurdersorganisaties

7 maart 2017

Op vrijdag 31 maart organiseert de Woonbond een landelijk symposium voor huurdersorganisaties, met als titel 'De Kracht van de Achterban'. 

Een goed contact met de huurders die je vertegenwoordigt levert veel op. Draagvlak voor de belangenbehartiging en daardoor een sterkere positie richting verhuurder. Maar ook meer werkplezier en een grotere slagkracht. Tijdens het symposium 'De Kracht van de Achterban' gaan we samen met u op zoek naar eigentijdse manieren om het contact met uw achterban (verder) te verbeteren.

Het symposium biedt masterclasses en workshops waarmee huurdersorganisaties zich in hun werk kunnen versterken. Daarnaast is het een uitgelezen mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met andere huurdersorganisaties.

Masterclasses en workshops

De masterclasses worden gegeven door gastsprekers die goed thuis zijn in verenigingenland. Zij gaan in op de uitdagingen rond het besturen van een moderne vereniging. De workshops worden begeleid door medewerkers van de Woonbond en gaan over methoden om je achterban beter te bereiken. Hoe maak je goed gebruik van een achterbanraadpleging? Wat komt er kijken bij het opzetten van een huurdersadviesgroep? Hoe organiseer je een huurdersparlement? Hoe betrek je huurders bij prestatieafspraken over het lokale woonbeleid? Bij aanmelding kunt u kiezen aan welke masterclass of welke workshop u wilt deelnemen.

Netwerken

Daarnaast biedt het symposium een uitgelezen mogelijkheid om te netwerken met andere huurdersorganisaties en te leren van elkaars ervaringen. De deelnamekosten, inclusief lunch en borrel, zijn € 95,- voor lidorganisaties van de Woonbond en € 140,- voor huurdersorganisaties die geen lid zijn. 

huurdersorganisatie +

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen