Actie voor eerlijk klimaatbeleid

3 februari 2021

Dit jaar geen Klimaatmars met tienduizenden mensen in de straten van Amsterdam, zoals in 2019. Maar wel een Klimaatalarm op zondag 14 maart waaraan iedereen veilig mee kan doen.

Mensen demonstreren op straat in Amsterdam
Klimaatmars 2019

De Woonbond is een van de initiatiefnemers van het Klimaatalarm, verenigd in de Klimaatcrisis Coalitie. De coalitie wil een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid met echte oplossingen voor gewone mensen. Iedereen verdient een gelijke kans op een goede woning, gezond eten, duurzaam reizen en een  groene baan. Bovendien wil de coalitie dat vervuilende bedrijven zelf betalen voor de vervuiling die ze veroorzaken.

Eerlijk klimaatbeleid

De regeringen van de afgelopen jaren hebben te weinig gedaan voor een eerlijk klimaatbeleid. Een eerlijk klimaatbeleid zorgt onder meer voor comfortabele, gezonde en klimaatneutrale huurwoningen die betaalbaar zijn voor huurders, vindt de Woonbond. Nu dwarsboomt de verhuurderheffing deze ontwikkeling: het geld dat verhuurders nodig hebben om huizen te verduurzamen en nieuwe duurzame huizen te bouwen, moeten ze nu aan de overheid afstaan. De Woonbond en de andere initiatiefnemers willen dat de nieuwe regering een eerlijker klimaatbeleid voert. Daarom is het Klimaatalarm drie dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Veilig actievoeren

Iedereen kan veilig mee doen aan het Klimaatalarm. Er is een online actie en lokaal zijn er straatacties op 1,5 meter afstand, met toestemming de burgemeester. Iedereen die mee wil doen kan zich aanmelden via de website Klimaatmars2021.nl.

Samenwerking

Het Klimaatalarm is een initiatief van de Klimaatcrisis Coalitie, een samenwerkingsverband van Milieudefensie, FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak, Extinction Rebellion, Code Rood, Fridays For Future, Fossielvrij NL, Oxfam Novib, Grootouders voor het Klimaat en de Woonbond

actie

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen