Actie tegen flexverhuurder Villex

10 augustus 2018

De Bond Precaire Woonvormen (BPW) heeft woensdag 8 augustus samen met gedupeerde bewoners actie gevoerd tegen antikraakbureau Villex in Haarlem.

Actie van de BPW in Haarlem.

Drie bewoners werden onlangs hals over kop uit huis gezet door ‘flexverhuurder’ Villex. Tot hun verbazing vonden zij binnen een maand alweer nieuwe ‘flexhuurders’ in hun woning. “Een frisse wind” aldus Villex. De slachtoffers vonden deze actie minder verfrissend. Tijdens een “Frisse Wind Alarm” heeft de BPW samen met de ingewisselde huurders verhaal gehaald en hun eisen aan Villex overhandigd.

Woononzekerheid

De BPW voert regelmatig actie tegen onfrisse praktijken van flexverhuurders. Huisuitzettingen van ‘flexhuurders’ zonder recht op herhuisvesting en verhuiskostenvergoeding zijn geen uitzondering, maar zo langzamerhand ‘heel normaal’. Verhuurders als Villex gebruiken volgens de BPW de woononzekerheid van bewoners als verdienmodel. De BPW wil stabiele huisvesting met woonzekerheid. De Woonbond is het daarmee eens.

Solidair

Dit actiebezoek is onderdeel van de #FuckFlex actie-campagne van de BPW voor bestaanszekerheid. Dat begint bij een stabiele woning voor iedereen. De BPW roept iedereen op om solidair te zijn en deze uitgezette en ingewisselde huurders te komen steunen.

actie
antikraak
tijdelijke verhuur

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Belangenbehartiger

De Woonbond komt op voor de belangen van huurders. We staan voor betaalbare huren, goede woningen in leefbare wijken en sterke huurdersorganisaties.  Wat hebben we de afgelopen jaren voor u bereikt?

Successen

Kennisexpert

Een goed geïnformeerde huurder krijgt meer voor elkaar! De Woonbond heeft tientallen brochures over de rechten van huurders en huurdersorganisaties. U bestelt ze in onze webwinkel. 

webwinkel
Word nu lid en profiteer van alle voordelen