Actie tegen huurdersbelasting

24 juni 2016

De Woonbond organiseert op 5 juli een prikactie tegen de verhuurderheffing. Door deze heffing zijn de huren gestegen, de wachtlijsten toegenomen en wordt er minder geïnvesteerd in nieuwbouw. Huurders en woningzoekenden betalen de prijs van deze heffing.

Huurders in actie
Huurders tijdens een Woonbondactie in Den Haag.

Minister Blok heeft deze week in zijn evaluatie laten weten de heffing te willen behouden. Wij willen de minister duidelijk maken dat we het hier als huurders en woningzoekenden niet mee eens zijn. De heffing is een onrechtvaardige huurdersbelasting en moet worden afgeschaft. Daarom houden we op 5 juli -een dag voordat de Tweede Kamer over de verhuurderheffing debatteert- een prikactie in Den Haag. 

Onrechtvaardige heffing

De Woonbond, VNG (vereniging van gemeenten) en Aedes (vereniging van verhuurders) deden eerder al een gezamenlijke oproep om de verhuurderheffing af te schaffen. Uit onafhankelijk onderzoek door onderzoeksinstituut COELO blijkt dat de heffing onrechtvaardig is. Het principe dat de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen gaat voor deze heffing niet op. Het geld dat dankzij de heffing naar de staatskas vloeit wordt grotendeels opgebracht door huurders met een laag inkomen.

Doe mee en meld u aan! 

Wilt u op 5 juli meedoen aan de prikactie van de Woonbond? Via dit aanmeldformulier laat u weten dat u erbij bent. De actie start op dinsdag 5 juli om 12:15 uur in het centrum van Den Haag. Na aanmelding ontvangt u informatie over de plek waar we verzamelen. Ook houden we u per e-mail op de hoogte als de planning verandert en sturen we informatie over het actieplan.

actie
verhuurdersheffing

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen