Actie tegen uitzetten tijdelijke huurders Kolenkitbuurt

6 januari 2016

In de Amsterdamse Kolenkitbuurt worden huurders van tijdelijke woonruimte hun woning uitgezet. Woningcorporatie Rochdale wil de huurwoningen renoveren en daarna verkopen. Afgelopen maandag protesteerden bewoners gesteund door de Bond Precaire Woonvormen tegen de uitzettingen bij het kantoor van Rochdale.

Bedroefd kijkende familie met verhuisdozen

De Bond Precaire Woonvormen laat weten dat er in de Kolenkitbuurt bewoners met verschillende soorten tijdelijke contracten wonen. In de wijk wonen bewoners met een tijdelijk contract onder de leegstandswet, jongeren met campuscontracten en antikraak bewoners met bruikleencontracten.

De Woonbond waarschuwt al langer voor het stapelen van mogelijkheden voor tijdelijke verhuur. Minister Blok heeft eind vorige maand een voorstel naar de Tweede Kamer gestuurd waarmee hij eenjarige huurcontracten wil invoeren. De Woonbond is tegen deze aantasting van de huurbescherming.

De actievoerders eisten herhuisvesting bij huisuitzettingen, en terugkeer naar de woning in het geval van kleinschalige renovatie. Rochdale heeft laten weten niet tegemoet te komen aan de eisen van de bewoners.

tijdelijke verhuur

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Belangenbehartiger

De Woonbond komt op voor de belangen van huurders. We staan voor betaalbare huren, goede woningen in leefbare wijken en sterke huurdersorganisaties.  Wat hebben we de afgelopen jaren voor u bereikt?

Successen

Kennisexpert

Een goed geïnformeerde huurder krijgt meer voor elkaar! De Woonbond heeft tientallen brochures over de rechten van huurders en huurdersorganisaties. U bestelt ze in onze webwinkel. 

webwinkel
Word nu lid en profiteer van alle voordelen