In actie tegen de wooncrisis

25 augustus 2021

Je stem laten horen tegen de wooncrisis?  Demonstreer dan mee. Op 12 september in Amsterdam en op 17 oktober in Rotterdam.

Twee grote landelijke demonstraties voor het recht op betaalbaar wonen. En tegen het falende woonbeleid van de afgelopen jaren. De Woonbond steunt beide demonstraties van harte. We hopen dat zo veel mogelijk huurders en woningzoekenden meedoen. We zijn er zelf natuurlijk ook bij.

12 september in Amsterdam

Het Amsterdamse woonprotest start om 14 uur in het Westerpark. Na afloop van een podiumprogramma in Westerpark is er een mars naar de Dam. Over de demonstratie in Amsterdam lees je meer op woonprotest.nl. Let op: het protest start dus NIET om 14 uur op de Dam. In overleg met de gemeente is het startpunt verplaatst. 

17 oktober in Rotterdam

Op zondag 17 oktober is het opnieuw tijd voor actie, dit keer in Rotterdam. Ook deze demonstratie start om 14 uur. De exacte locatie wordt nog bekend gemaakt. Over de demonstratie in Rotterdam lees je meer op woonopstand.nl. Let op: eerder is zaterdag 23 oktober gecommuniceerd als datum voor de actie in Rotterdam. In overleg met de gemeente hebben de organisatoren besloten de datum te wijzigen naar 17 oktober.

Hoog tijd voor actie

De Woonbond vindt het heel goed dat huurders en woningzoekenden nu in actie komen. “Hoog tijd dat huurders en woningzoekenden van zich laten horen” zegt woordvoerder Marcel Trip. “Zij zijn de dupe van jarenlang slecht woonbeleid, dat heeft gezorgd voor hoge huurprijzen, veel tijdelijke huurcontracten, een tekort aan betaalbare huurwoningen, deels veroorzaakt door bijvoorbeeld de verhuurdersheffing, een belasting op sociale huur.”

Doe mee en vertel het verder!

Deel de acties op je sociale media met #woonprotest en #woonopstand. Gebruik je Facebook? Dan wordt het gewaardeerd als je via de eventpagina’s van de organisatoren laat weten dat je erbij bent. En je vrienden uitnodigt om ook te komen. Voor 12 september: woonprotest. Voor 17 oktober: woonopstand


Inzamelingsacties

Om de demonstraties tot een succes te maken is uiteraard ook geld nodig. Via deze pagina van Gofundme kun je bijdragen aan het woonprotest van 12 september. Bijdragen aan de actie van 17 oktober kan via de website woonopstand.nl

 

Dit nieuwsbericht van 25 augustus is later gewijzigd

  • 3 september werd bekend dat de datum van het protest in Rotterdam is gewijzigd van 23 oktober naar 17 oktober
  • 7 september werd bekend dat het protest in Amsterdam start om 14 uur in het Westerpark (was de Dam)
actie
beschikbaarheid
betaalbaarheid

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen