Antikraakbewoonster kan blijven wonen door uitstel renovatieplannen

12 mei 2020

Een bewoner van een antikraakwoning in Friesland kan na hulp van de Huurdersbelangenvereniging Heerenveen, langer in haar antikraakwoning blijven wonen. 

verhuisdozen

De woning staat op de nominatie om te worden gerenoveerd. Door uitstel van de renovatie, kan de bewoonster samen met haar kinderen in de woning blijven, totdat ze terecht kan in de koopwoning waar ze naartoe wil verhuizen.

Hulp van de huurdersorganisatie

In een online seminar van de Woonbond werd de Heerenveense huurdersorganisatie geattendeerd op de beloftes van de antileegstandsector om in overleg met pandeigenaren, uitzettingen tijdens de Coronacrisis, zo veel mogelijk tegen te gaan. De Huurdersbelangenvereniging Heerenveen ging daarom gelijk in gesprek met Carex. In eerste instantie werd er een vervangende woning gevonden in een naburig dorp. De bewoonster had alleen zelf ook al een woning in de buurt op het oog. Alleen kon ze daar pas iets later in. Het betreft een koopwoning, waardoor ze met haar gezin eindelijk de zekerheid van een vaste woning heeft waar ze kan blijven wonen heeft.

Twee keer verhuizen

Daardoor zou ze  in een paar week tijd twee keer moeten verhuizen. Onder gewone omstandigheden al een opgave, maar in een tijd waarin we worden opgeroepen zo veel mogelijk thuis te blijven, is twee keer verhuizen helemaal niet handig. In gesprekken tussen Carex en de Heerenveense huurdersorganisatie is uiteindelijk besloten tot uitstel van de renovatieplannen. Zo kan de bewoonster straks in één verhuizing naar haar nieuw, vaste woning. 
 

huurderswerk

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen