Auditie voor sociale huurwoning

17 mei 2018

Woningbouwvereniging Domesta laat woningzoekenden solliciteren op een sociale huurwoning.

Papieren huisje in twee opengevouwen handen

Met een sollicitatiebrief of videoboodschap moeten woningzoekenden de verhuurder overtuigen. Het gaat om 18 studio's en 29 appartementen in het voormalige UWV-gebouw in Emmen.

Extra hoepel

‘Mensen die een sociale huurwoning nodig hebben, moeten daarvoor in aanmerking komen. Ook als je wat minder goed bent in het maken van een leuk filmpje,’ reageert Marcel Trip van de Woonbond in het tv-programma Editie.nl. ‘Ik denk dat dit voor woningzoekenden toch weer voelt als een extra hoepel waar ze doorheen moeten springen.’

Huisvestingswet

Het is ook maar de vraag of dit mag. Enkele jaren gelden wilde de gemeente Capelle aan de IJssel mensen ook laten solliciteren naar een sociale huurwoning. Toenmalig minister Wonen Stef Blok liet destijds weten dat de huisvestingswet, de wet die regelt hoe corporaties en gemeenten woningtoewijzing kunnen vormgeven, hier geen mogelijkheden toe biedt.

woningtoewijzing

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Belangenbehartiger

De Woonbond komt op voor de belangen van huurders. We staan voor betaalbare huren, goede woningen in leefbare wijken en sterke huurdersorganisaties.  Wat hebben we de afgelopen jaren voor u bereikt?

Successen

Kennisexpert

Een goed geïnformeerde huurder krijgt meer voor elkaar! De Woonbond heeft tientallen brochures over de rechten van huurders en huurdersorganisaties. U bestelt ze in onze webwinkel. 

webwinkel
Word nu lid en profiteer van alle voordelen