Blok blijft bij inkomensafhankelijke huurverhoging

3 maart 2016

Minister Blok heeft de Tweede Kamer laten weten dat hij de inkomensafhankelijke huurverhoging in 2016 door wil laten gaan.

Stef Blok (VVD), minister van Wonen en Rijksdienst
Stef Blok (VVD), minister van Wonen en Rijksdienst

Uit een recente uitspraak van de Raad van State blijkt dat de Belastingdienst helemaal geen inkomensgegevens van huurders mag delen met verhuurders. Blok wil de wet wijzigen zodat dit wel mag.

Reparatiewet

De Tweede Kamer debatteerde gisteravond over de ‘reparatiewet’ die dit mogelijk moet maken. Overigens staat dezelfde reparatie ook al in het wetsvoorstel Doorstroming Huurmarkt dat later deze maand door de Eerste Kamer wordt besproken. Blijkbaar houdt Blok rekening met de mogelijkheid dat deze wet strandt in de Eerste Kamer, en heeft hij daarom ook een aparte reparatiewet door de Tweede Kamer geloodst.

Tijdsdruk

Het is de vraag of het gaat lukken de aanpassing van de wet op tijd voor de voorbereidingen van de huurverhogingsronde in 2016 door de Eerste Kamer te krijgen. Tot de wet is aangepast mag de Belastingdienst geen inkomensgegevens van huurders verwerken en verstrekken aan verhuurders.

Meldpunt Huuralarm

Is uw huurprijs door de (inkomensafhankelijke) huurstijgingen te hoog geworden? Doe een melding op ons Meldpunt Huuralarm.

betaalbaarheid
Eerste Kamer
huurverhoging 2016
inkomensafhankelijke huurverhoging
jaarlijkse huurverhoging
Tweede Kamer

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen