BPW start campagne tegen Flexwonen

19 juni 2017

De Bond Precaire Woonvormen (BPW) is een campagne begonnen voor meer woonzekerheid in de huursector. Tijdens een bijeenkomst in de Kargadoor in Utrecht afgelopen zaterdag werd de campagnewebsite gelanceerd.

De norm schuift in de huursector steeds meer van vaste naar tijdelijke contracten. ‘Zo wordt het ‘normale’ huurcontract voor onbepaalde tijd langzaam maar zeker verdrongen door wegwerpcontracten’, schrijft de BPW in een persbericht.

In actie tegen flexhuur

Samen met flexhuurders en woonspecialisten stond de BPW afgelopen zaterdag stil bij de impact van veranderingen in het huurrecht op huurders. Er zijn de afgelopen jaren steeds meer tijdelijke huurcontracten ingevoerd. Daarnaast werd er aandacht besteedt aan hoe huurders zich gezamenlijk kunnen organiseren om in actie te komen voor stabiele en betaalbare woonruimte. Via de campagnewebsite zijn er actiepakketten beschikbaar.

Woonbond deelt zorgen flexhuren

Ook de Woonbond maakt zich zorgen om de toenemende flexibilisering van huurcontracten. Huurders komen steeds vaker in een onzekere woonsituatie terecht. Daarnaast staan huurders met een tijdelijk contract minder stevig in hun schoenen als de verhuurder onvoldoende doet aan onderhoud of een te hoge huurprijs rekent.

tijdelijke verhuur

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen