Coalitie voor sociale en duurzame samenleving

15 april 2016

Sociale waarden, duurzaamheid en de menselijke maat moeten centraal staan. Alleen dan is Nederland verzekerd van een duurzame toekomst met een eerlijke verdeling van de welvaart. Die oproep deden milieuorganisaties, vakbonden, woon- en patiëntenorganisaties afgelopen donderdag in een gezamenlijke Sociaal Duurzame Agenda.

Bijeenkomst Sociale Duurzame Agenda. V.l.n.r: Ronald Paping (Woonbond), Ton Heerts (FNV), Sylvia Borren (Greenpeace), Wim Lageweg (MVO) en Hans Bart (Nierpatiënten vereniging). 

De organisaties die Nederland socialer en duurzamer willen maken, doen een krachtige oproep aan politieke partijen om de punten uit het manifest op te nemen in hun verkiezingsprogramma’s. Daarbij gaat het over afspraken om de CO2-uitstoot te verminderen, inkomens en vermogens in een eerlijker evenwicht te krijgen, en te bouwen aan een sociaal weerbare samenleving waarin mensen gelijke kansen hebben.

Sociale visie woningmarkt 

Ook de Woonbond steunt de oproep. Directeur van de Woonbond Ronald Paping:: ‘De woningmarkt van Nederland raakt ons allen en verdient een sociale visie die uitgaat van de gelijkwaardigheid van huren en kopen. Daarom moet de verhuurdersheffing worden afgeschaft, zodat er weer geïnvesteerd kan worden en de huren weer betaalbaar worden.’

Sociaal duurzame agenda

Gisteren kwam de coalitie voor een socialer en duurzame toekomst bijeen in een bijeen in de Rode Olifant in Den Haag voor het samenstellen van een sociaal duurzame agenda. 

belangenbehartiging

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen