Dankbare herinneringen aan Trevor James

8 mei 2023

Kort na zijn 74ste verjaardag is op 29 april Trevor James op een wandelpad in Wales plotseling overleden. De Woonbond heeft dankbare herinneringen aan zijn tomeloze inzet voor zeggenschap en zelfbeheer door veelal hurende bewoners.

Trevor stond daarbij altijd naast bewoners en niet ervoor. Zelf doen was zijn motto. Trevor was een van de bestuursleden van het Landelijk Ombudsteam Stadsvernieuwing (LOS), een voorloper van de Woonbond. Sylvo Gaastra zat samen met hem in dat laatste bestuur. ‘Met zijn licht-Engelse accent maakt Trevor rake opmerkingen over de betrokkenheid van bewoners bij het proces van verbetering van hun wijk, straat en woning. En dat is Trevor altijd blijven doen: het gaat niet alleen om de stenen maar om de mensen die de wijk maken. Trevor had een groot geloof in zelfwerkzaamheid en zelfredzaamheid van bewoners. Zelfs na zijn pensionering is hij daarmee doorgegaan.’

Ambassadeur van het zelfbeheer

Trevor heeft de laatste 23 jaar gewerkt voor Vannimwegen, vaak betrokken bij participatieprojecten. Als ambassadeur van het zelfbeheer ontwikkelde Trevor voor Corpovenista rond 2015 de Menukaart Zelfbeheer, die enthousiast ontvangen werd door de Woonbond.

Bastiaan van Perlo herinnert zich zijn enthousiaste inzet van toen nog goed: ‘Enkele jaren later was ik namens de Woonbond betrokken bij de opzet van Cooplink. Als verse pensionado stapte hij met een berg energie als voorzitter in 2020 in het bestuur van de Cooplink. Sindsdien was de samenwerking intensief en werd het pleidooi voor een derde stroming in de volkshuisvesting van wooncoöperaties met extra kracht geuit. Een stimuleringsfonds voor wooncoöperaties was eindelijk in de maak mede dankzij Trevors tomeloze inzet. Zijn aanpak was altijd tactvol en vriendelijk en met alle ruimte voor anderen.’

Een verlies voor velen

Zijn verlies is een zware klap voor Cooplink en alle bewoners die meer willen met zelfbeheer. Maar vooral is het een diep dal voor zijn vrouw, kinderen en andere familieleden. Wij condoleren hen met een zwaar gemoed met dit enorme verlies. Trevor, bedankt namens de hele Woonbond voor je collegialiteit, je inzet voor bewoners en de zaken die wij van je leerden.

Condoleances

Wil je de familie condoleren of een herinnering aan Trevor delen? Trevors familie waardeert dat zeer. Dit kan via het online herdenkingsregister. Lees meer over Trevor James op de website van Cooplink.

zelfbeheer

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen