Demonstratie tegen huurstijgingen

25 mei 2022

Komende zaterdag wordt er in Amsterdam gedemonstreerd tegen de huurverhogingen. ‘De maat is vol, de huren zijn de laatste tien jaar veel harder gestegen dan het inkomen van de huurders. De huur is veel te duur geworden,’ schrijven de activisten. De Woonbond steunt de roep om huurbevriezing en heeft er bij minister de Jonge op aangedrongen de huren te bevriezen.

Demonstranten tijdens Woonprotest 12 september
Demonstranten tijdens Woonprotest 12 september

De Woonbond pleit landelijk al geruime tijd voor huurbevriezing. Een huurbevriezing in 2024 is al toegezegd in het regeerakkoord.

Huurbevriezing

Maar de Woonbond wil dat de huren ook in 2023 worden bevroren. Omdat de verhuurderheffing dan verdwijnt is het logisch dat huurders dit ook gaan merken. Ze hebben immers de afgelopen jaren voor die heffing betaald door hogere huurstijgingen. Bovendien zijn de woonqoutes (het deel van inkomen dat op gaat aan wonen) voor huurders vaak veel te hoog. Een huurbevriezing, en huurverlaging voor lage inkomens, zou ervoor zorgen dat de betaalbaarheid van huren weer verbetert. Dit is een reparatie van het beleid vanaf 2013, waarbij de huren vaak veel meer stegen dan de inkomens.

Actie 28 mei

De actie op 28 mei start om 14:00 uur bij het hoofdkantoor  van De Key, Hoogte Kadijk 179-181. Vanaf daar wordt er een mars gelopen naar de Stopera. Lees meer informatie op huuristeduur.nl.

‘Wij weigeren de huurverhoging’

De actie is onderdeel van de campagne ‘wij weigeren de huurverhoging’ waarbij huurders de huurverhoging weigeren door de oude huurprijs te blijven betalen. Met deze actie wil de actiegroep duidelijk maken dat het tijd is voor huurbevriezing. Lees meer over dit initatief op wijweigerendehuurverhoging.nl.

actie
betaalbaarheid

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen