Den Haag heeft nu Huurbalie

27 augustus 2021

Huur je in Den Haag van een particuliere verhuurder? Heb je een vraag over je huurcontract, onderhoud of heb je een probleem met je verhuurder? Dan kun je terecht bij de Huurbalie. Dit loket is onlangs door de gemeente Den Haag in het leven geroepen om huurders uit de particuliere sector bij te staan. 

De Huurbalie geeft antwoord op vragen en verwijst als nodig door naar andere instanties. Ook geeft het adviezen over energiezuiniger en duurzamer wonen. 

Check op huur

De Haagse Huurbalie kan doorverwijzen naar Haagse Huurteam. Op verzoek checkt het Huurteam aan de hand van een puntentelling of de huurprijs klopt bij de woning of kamer. Is de huur te hoog? Dan vertelt het Huurteam hoe je met jouw verhuurder in gesprek kan gaan. Kampt jouw huurwoning of kamer met achterstallig onderhoud? Dan kan het Huurteam onderzoeken of je recht hebt op tijdelijke huurverlaging. Als nodig kan het Huurteam helpen bij een procedure bij de Huurcommissie.

Geen Hagenees? Check of jouw gemeente Huurteam heeft

Er zijn ook buiten Den Haag Huurteams actief, maar lang niet elke gemeente heeft er een. Huur je elders in het land en heb je problemen met deze verhuurder? Check of jouw gemeente een Huurteam heeft. Via google kom je daar snel achter. Huurteams worden betaald door gemeenten. Daarom kunnen zij huurders gratis ondersteuning bieden. De Woonbond pleit er al langer voor dat er in meer gemeenten Huurteams komen, zeker in studentensteden.

Huurderslijn helpt ook!

Ben je lid van de Woonbond? Heb je vragen? Maar is er in jouw gemeente geen Huurteam of heb je een vraag waarmee je niet terecht kunt bij een Huurteam? Bel dan gerust met de Huurderslijn! 


In de collectieve belangenbehartiging werkt de Woonbond voor alle huurders en woningzoekenden. Maar onze persoonlijke dienstverlening is alleen voor leden. Om persoonlijk advies te krijgen over een probleem met je verhuurder moet je dus lid zijn. Of lid worden.
aanvangshuur
onderhoud

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen