Donner wil inkomensgrens nog steeds niet verhogen

11 november 2011

De gedupeerden van de inkomensgrens voor een sociale huurwoning, blijven zich massaal aanmelden op ikwilookwonen.nl. Toch wenst minister Donner nog steeds niet naar Brussel te gaan om daar een hogere grens af te spreken.

Inkomensgrens sociale huur 2011
De inkomensgrens voor sociale huur in 2011

Tijdens het debat in de Tweede Kamer over de Woonvisie van het Kabinet op 10 november bleek opnieuw dat een Kamermeerderheid zich heel erg bewust is van de problemen die de inkomensgrens van € 33.614 veroorzaakt.

Jacques Monasch (PvdA) stelde dat er in Brussel nieuwe richtlijnen op de tekentafel liggen, waardoor een verhoging van de inkomensgrens naar € 43.000 mogelijk is.

Minister Donner erkende het bestaan van die nieuwe regeling, waarin helemaal niet wordt gerept over een inkomensgrens, maar weigert stappen te ondernemen zolang er geen definitieve regeling ligt.

Onduidelijkheid over de opstelling van Brussel

Opmerkelijk is dat Donner claimde met eurocommissaris Almunia (mededinging) te hebben gesproken, dat hem in dat gesprek te verstaan is gegeven dat hij altijd welkom is in Brussel, maar dat het er niet inzit dat de inkomensgrens voor een sociale huurwoning wordt opgetrokken. De Woonbond heeft zowel van Almunia als van eurocommissaris Barnier (interne markt en diensten) begrepen dat de bereidheid om die grens op te trekken er wel degelijk is.

Binnen twee weken een brief

Op verzoek van Bas Jan van Bochoven van het CDA zegde Donner de Kamer toe binnen veertien dagen met een brief te komen, waarin hij meer duidelijkheid geeft. Het wordt namelijk steeds minder begrijpelijk waarom de minister zo strak vasthoudt aan de grens van € 33.614. Die brief zou de indruk van politieke onwil moeten wegnemen, waar PvdA en SP de minister van beschuldigden.

belangenbehartiging
betaalbaarheid
inkomensgrens

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Belangenbehartiger

De Woonbond komt op voor de belangen van huurders. We staan voor betaalbare huren, goede woningen in leefbare wijken en sterke huurdersorganisaties.  Wat hebben we de afgelopen jaren voor u bereikt?

Successen

Kennisexpert

Een goed geïnformeerde huurder krijgt meer voor elkaar! De Woonbond heeft tientallen brochures over de rechten van huurders en huurdersorganisaties. U bestelt ze in onze webwinkel. 

webwinkel
Word nu lid en profiteer van alle voordelen