Doorstroomproject brengt Culemborgse woningmarkt in beweging

29 juni 2015

De afgelopen jaren experimenteerde de Culemborgse woningcorporatie KleurrijkWonen met een 'doorstroomproject'. Het project is een succes, concludeert KleurrijkWonen na de proef van vier jaar. De corporatie gaat daarom definitief door met de regeling.

Binary Data Verhuisketen

Huurders van zestig jaar en ouder die een (te) grote eengezinswoning huurden en liever een kleiner huis wilden, konden zich aanmelden. KleurrijkWonen begeleidde hen naar een ander, kleiner huis. Hierdoor kwamen er eengezinswoningen vrij voor gezinnen die toe waren aan een grotere woning.

De eengezinswoning die de senioren achter lieten, ging naar een nieuwe huurder die ook weer een woning achterliet. Zo werden uiteindelijk gemiddeld drie woningzoekende huishoudens geholpen. De vrijgekomen appartementen vonden ook hun weg naar starters.

250 woningzoekenden

173 Huurders van zestig jaar en ouder meldden zich aan voor het project. Dit leidde uiteindelijk tot 134 verhuizingen in de afgelopen twee jaar. Ruim 250 woningzoekenden kwamen dankzij de verhuisketen aan een nieuw onderkomen.

Regulier beleid

KleurrijkWonen heeft inmiddels besloten om dit project om te zetten naar regulier beleid. Hun huurders krijgen vanzelf een uitnodiging om aan de doorstroming deel te nemen. Vier jaar geleden begon de Culemborgse woningcorporatie als een van de eerste in Nederland met het doorstromingsproject.

senioren
woningmarkt
woningtoewijzing

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen