Eerste festival sociale huisvesting

24 mei 2017

Het International Social Housing Festival (ISHF) organiseert het eerste internationale festival voor en over sociale huisvesting in Amsterdam.

Het Schip Amsterdam (amsterdamse School)
Het Schip, Spaarndammerbuurt Amsterdam.

Van 13 tot en met 21 juni zijn er op verschillende locaties in de hoofdstad tal van evenementen, debatten, workshops en exposities in het teken van sociale huisvesting.  Het startpunt en de kern van het festival, is museum Het Schip.

Meer sociale huisvesting nodig

Het festival wil de traditie van sociale huisvesting vieren en kennis delen met deelnemers uit de hele wereld. Volgens het ISHF wordt huisvesting in Europese landen steeds meer aan de markt overgelaten. Terwijl hedendaagse maatschappelijke uitdagingen zoals de snelle verstedelijking, migratie en klimaatveranderingen vragen om meer sociale huisvesting. Reden te meer om sociale woningbouw te vieren, vindt het ISHF.

Debat over regionaal woonbeleid

De Woonbond organiseert op de laatste dag van het festival een debat over het regionaliseren van woonbeleid. Blijft landelijke sturing nodig of moeten we juist meer aan lokaal bestuur overlaten, zoals het bepalen van de liberalisatiegrens, de inkomensgrens voor sociale huur en de huurtoeslaggrens?

woningcorporatie

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen