Energiebesparingsprijs voor studenten

23 april 2018

Een studentenhuis aan de Zwolseplaats in Deventer en een studentenhuis in de Lange Nieuwstraat in Utrecht wonnen dit jaar de hoofdprijzen in de 'Student Energy Race'.

In het midden Rick van de Zwolseplaats 18, het winnende huis van de Student Energy Race. Links Michiel Ensink, bij DUWO verantwoordelijk voor duurzaamheid, en rechts Harry Hettema, beheerder van DUWO in Deventer.

De Deventer studenten wisten hun energieverbruik met maar liefst 54,7% te verlagen. Zij realiseerden daarmee de grootste besparing. De studenten uit Utrecht hadden het laagste verbruik en daarmee de kleinste voetafdruk.

Slimme meters

Tijdens de Student Energy Race gingen studentenhuizen uit Amsterdam, Leiden, Delft, Deventer, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht onderling de strijd aan. De deelnemende huizen werden voorzien van zogenaamde ‘slimme’ energiemeters. Daardoor konden de bewoners op een website en via een app hun eigen energiegedrag en dat van de andere deelnemende huizen zien.

Prijzen

Donderdagavond 19 april werden de prijzen uitgereikt. De deelnemers van de twee winnende huizen kregen een oorkonde en mogen kiezen uit twee - energiezuinige - cadeaus: een grote koelkast of een led-tv.

energiebesparing

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen