Energiecafé met excursie voor Woonbondleden

5 september 2014

Nieuwsgierig naar renovaties waarmee de energierekening drastisch omlaag kan? De Woonbond organiseert een serie regionale Energiecafés over innovatieve vormen van renovatie en duurzame energie. Het derde café is op vrijdagmiddag 26 september in het Gelderse Ulft. Deze bijeenkomst is inclusief excursie.

Renovatie in Vogelbuurt Ulft

Alle huurders willen een fijne, betaalbare woning met een zo laag mogelijke energierekening. Om dat bereiken moeten verhuurders veel woningen verbouwen. Dat kan op verschillende manieren.

Renovatiemogelijkheden

De standaard oplossing is verbeteren naar energielabel B door middel van isolatie en het aanleggen van een zuinige installatie. Dit bespaart energie, maar er kan toch nog een forse rekening overblijven. Anno 2014 zijn er ook mogelijkheden die de rekening verder omlaag brengen. Wat is er mogelijk en waar moet u als huurder aan denken? Wat is het verschil tussen een label B- aanpak, een gefaseerde aanpak en een innovatieve aanpak? Hoe zien een energieneutrale woning, een passiefhuis en een energienotaloze woning er eigenlijk uit? Wie betaalt de rekening en welke risico’s lopen huurders?

Energiecafé

Laat u informeren en inspireren tijdens het energiecafé in Ulft. In de Ulfter Vogelbuurt zijn woningen met de labels E en F gerenoveerd naar het zuinige label A of zelfs naar het superzuinige label A++. In de DRU Cultuurfabriek in Ulft vertelt Woningcorporatie Wonion over de ins en outs van dit renovatieproject en over de manieren waarop bewoners erbij betrokken werden. Daarna volgt er een rondleiding langs gerenoveerde huurwoningen.

Bus vanaf Doetinchem

Het Energiecafé begint om 13:00 uur in de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Om in Ulft te komen kunt u vanaf NS-station Doetinchem met de Woonbondbus mee die om 12:45 uur vertrekt. Maar u kunt ook op eigen gelegenheid naar Ulft komen, bijvoorbeeld met een streekbus of met eigen vervoer. Na het bezoek aan het renovatieproject is er gelegenheid voor napraten met bewoners en verschillende andere experts, onder het genot van een hapje en een drankje.

Beperkt aantal plaatsen

Wie lid is van de Woonbond kan kosteloos deelnemen aan dit Energiecafé. Dat geldt zowel voor leden van huurdersorganisaties en bewonerscommissie die bij de Woonbond zijn aangesloten, als voor huurders die persoonlijk lid zijn. Aanmelden is wel verplicht. Vanwege de opzet van het programma is er maar een beperkt aantal plaatsen.

Meer Energiecafés

Het laatste Energiecafé van dit jaar vindt op 21 november plaats, in het Groningse Stadskanaal. Hoewel het programma van die bijeenkomst nog niet in detail bekend is, kunt u zich daarvoor ook al aanmelden. Eerder dit jaar organiseerde de Woonbond Energiecafés in Roermond en Amsterdam.

energiebesparing

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen