Energiecafé over renovatie portiekwoningen

31 oktober 2014

Nieuwsgierig naar renovaties waarmee de energierekening drastisch omlaag kan? De Woonbond organiseert een serie regionale Energiecafés over innovatieve vormen van renovatie en duurzame energie. Het vierde en laatste café is op vrijdagmiddag 21 november in de stad Groningen. Deze bijeenkomst is inclusief excursie naar gerenoveerde portiekwoningen.

Renovatie in de Groningse Voermanlaan
Renovatie in de Groningse Voermanlaan. Portiekwoningen worden energieneutraal gemaakt.

Fijn en betaalbaar wonen, met een zo laag mogelijke energierekening. Wie wil dat nou niet? Om het comfort te verbeteren en de energierekening lager te krijgen zijn er verschillende renovatiemogelijkheden.

Renovatiemogelijkheden

De standaard oplossing is verbeteren naar energielabel B door middel van isolatie en het aanleggen van een zuinige installatie. Dit bespaart energie, maar er kan toch nog een forse rekening overblijven. Anno 2014 zijn er ook mogelijkheden die de rekening verder omlaag brengen. Wat is er mogelijk en waar moet u als huurder aan denken? Wat is het verschil tussen een label B- aanpak, een gefaseerde aanpak en een innovatieve aanpak? Wie betaalt de rekening en welke risico’s lopen huurders? Werkt energiezuinig renoveren bij portiekwoningen anders dan bij eengezinswoningen?

Informatie en rondleiding

Laat u informeren en inspireren tijdens het energiecafé in Groningen. Woningcorporatie Lefier werkt mee in het project Stroomversnelling en heeft in dat kader portiekwoningen energieneutraal laten maken. De woningen zijn ‘ingepakt’ door vóór de bestaande gevel een compleet nieuwe voor- en achtergevel te plaatsen, met driedubbel glas in de kozijnen. Op het dak kwamen nieuwe geisoleerde dakplaten, voorzien van zonnepanelen. Tijdens het energiecafé vertelt Lefier over de ins en outs van dit renovatieproject en over de manier waarop bewoners erbij betrokken werden. Daarna volgt er een wandeling naar de gerenoveerde portiekwoningen en een rondleiding.

21 november van 13 tot 17 uur

Het Energiecafé start om 13 uur in vergadercentrum Het Kasteel in Groningen. Deze locatie is goed bereikbaar met de stadsbus vanaf NS-station Groningen. Na het bezoek aan het renovatieproject is er gelegenheid voor napraten met bewoners en verschillende andere experts. Om ongeveer 17 uur is de bijeenkomst afgelopen.

Beperkt aantal plaatsen, meld u snel aan

Wie lid is van de Woonbond kan kosteloos deelnemen aan dit Energiecafé (ook voor de lunch en het drankje na afloop hoeft u niet te betalen). Dat geldt zowel voor leden van huurdersorganisaties en bewonerscommissie die bij de Woonbond zijn aangesloten, als voor huurders die persoonlijk lid zijn. Aanmelden is wel verplicht. Vanwege de opzet van het programma is er een beperkt aantal plaatsen.

energiebesparing

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen